Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 pasi pentru a crea un plan de recuperare in caz de dezastru

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Incendii, inundatii, avalanse, jafuri sau pierderi de informatii sunt cateva dintre amenintarile pe care le infrunta micile afaceri. Ca orice alt aspect al functionarii afacerii, cheia supravietuirii este pregatirea.

"Micile afaceri sunt vulnerabile la esec atunci cand au fost atinse de evenimente semnificative", sustine Ken Katz, directorul departamentului de Control al riscului. 
"O sa vrei sa recuperezi totul intr-un timp foarte scurt, pentru ca preturile tale fixate functioneaza chiar si cand nu-ti poti deschide usile. Daca nu treci prin toate astea si incerci sa prevezi, vei face totul in graba si vei lua decizii in conditii de stres", completeaza acesta.
 
Katz recomanda ca urmatorii pasi sa dezvolte o continuitate formala pentru afacerea ta:
 
1. Evalueaza riscurile. Inainte sa incepi un plan de a negocia in legatura cu dezastrele, ai nevoie sa iti faci o lista cu eventualele evenimente care iti pot afecta compania. Gandeste-te la toate amenintarile care ti-ar putea distruge afacerea si la cum te-ar afecta pe tine. Acestea pot fi evenimente naturale, precum inundatii sau tornade, sau evenimente facute de om, precum jaful.
 
2. Prioritizeaza functionarea afacerii. Decide ordinea in care operatiunile afacerii tale vor fi restaurate in cazul unei intreruperi. Functiile care ajuta afacerea si care genereaza mai mult venit ar trebui sa fie prioritatile tale. Avand asigurarea necesara pentru aceste operatiuni, te poate ajuta sa-ti recuperezi pierderile si sa obtii cele mai sigure functii pentru ca afacerea ta sa functioneze din nou. 
 
3. Dezvolta strategii de prevenire. Odata ce ai determinat cele mai importante functii ale afacerii tale, urmatorul pas este sa vii cu strategii asupra lor si sa previi dezastrele pe care le-ai putea intalni. De exemplu, daca curentul electric este un factor care iti asigura un venit, strategia ta de recuperare ar trebui sa includa moduri in care poti sa repari pana de curent.
 
4. Testeaza si mentine planul. Nu vrei ca primul tau test sa fie evenimentul real. Cand planurile tale se dezvolta, testeaza-le: fa un plan de recuperare impreuna cu echipa ta. Daca nu ai nimic de facut, da-ti seama cum sa modifici planul astfel incat scopul recuperarii sa fie atins.
 
Sursa : www.businessnewsdaily.com
 


Tags: afaceri miciidei de afacerisfaturiafaceridezastre

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]