Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 sfaturi esentiale pentru a va trece afacerea cu bine de criza

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In perioada unei crize economice, afacerile noastre, fie ele mici, medii sau mari, sunt atacate in mod constant, din punct de vedere financiar, din toate partile. Nivelul vanzarilor scade, nivelul cheltuielilor creste si apar probleme foarte grave in ceea ce priveste atragerea si pastrarea clientilor. Iata 7 sfaturi practice care sa va ajute sa treceti si de ce a mai ramas din criza:

1.    Alcatuiti un plan practic cu toate cheltuielile pe care le inregistrati in acest moment si stabiliti cu ajutorul personalului specializat de unde puteti sa taiati si sa reduceti pentru o balantare profitabila care sa va mai dea un plus de rentabilitate in aceasta perioada. De asemenea, determinati care sunt metodele cele mai rapide de a va achita datoriile, creditele, imprumuturile samd, pentru a scuti scurgerile banesti de dobanzi.

2.    Tratati-va clientii ca pe VIP-uri. In perioada unei crize economice, clientii au nevoie mai mare sa fie tratati regeste si este cazul sa o faceti si dvs pentru a nu-i pierde in fata competitiei. De asemenea, puneti un mare accent pe mentinerea clientilor fideli, vechi, intrucat acestia va pot aduce noi clienti si incasari importante.

3.    Tratati-va impecabil angajatii cei mai buni. In perioadele de criza economica, nu doar afacerea dvs are de suferit ci si situatia sa materiala, iar misiunea sa primara va fi de a avea grija de veniturile sale pentru a-si sustine familia. In acest sens, angajatii cei mai de pret vor cauta mariri de salariu in cadrul firmei dvs sau in cadrul celor competitoare.

4.    Adoptati strategii de marketing mai agresive. In timp ce competitia isi ia timp suficient pentru a adopta strategii de supravietuire pe timp de recesiune, dvs puteti sa castigati un avans strategic si sa lansati tactici care sa va readuca acel nivel al vanzarilor pe care vi-l doriti.

5.    Oferiti reduceri si gratuitati. Nimic nu multumeste mai mult clientii decat sa primeasca mostre, reduceri, gratuitati, oferte speciale.

6.    Folositi-va de puterea tehnologiei in afaceri. Acolo unde este posibil, incepeti sa utilizati software-uri care sa va ajute la tinerea evidentelor contabile, la gestiunea stocurilor, samd. Orice problema sau activitate poate fi rezolvata mai nou cu ajutorul tehnologiei.

7.    Aduceti un plus de inovatie in afacerile dvs. Intotdeauna veti fi nevoit sa va dezvoltati si sa aduceti noi metode de imbunatatire in afacerea dvs chiar si atunci cand este criza. Fiti creativ si faceti mult cu putinul pe care il aveti la dispozitie.




Tags: afaceriidei de afaceriinovatie in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]