Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 sfaturi esentiale pentru afaceri de succes in 2014!

de Maria Nicutar 04 Mar. 2014 2729
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sfaturi, recomandari, critici si sugestii, povesti ale antreprenorilor de succes si interviuri cu oameni de afaceri pe care ii admiram, carti de specialitate si citate motivationale... Iata doar cateva dintre sursele de educatie pentru antreprenori.

Ne-am nascut sa invatam si trebuie sa intelegem ca meseria de antreprenor este una dintre cele care cer educatie continua, intr-o forma sau alta. Cursuri, workshop-uri, publicatii de specialitate... Toate acestea contribuie la dezvoltarea profesionala a oamenilor gata sa isi cladeasca adevarate imperii in mediul de afaceri in care legea selectiei pare mai dura ca niciodata.

Cateva sfaturi esentiale pentru antreprenori:

1. Eliminati proiectele care va departeaza de obiectivele-tinta.
Cu siguranta aveti proiecte catre care canalizati energie, timp, bani, atentie si alte resurse importante. Ceea ce trebuie sa intelegem este ca nu putem juca prea multe roluri, oricat de mult ne-am dori sa le facem pe toate sau cat mai multe.

2. Analizati-va afacerile si stabiliti care sunt sursele de pierdere financiara. Pe unde se furiseaza banii afara din afacerile voastre? In anumite cazuri, resursele financiare se furiseaza pe nesimtite si in alte cazuri, acestea ies pe poarta din fata, in vazul tuturor, sub forma unor proiecte total neprofitabile si pe care uneori ne incapatanam sa le facem sa functioneze in avantajul nostru.

3. Nu pierdeti pulsul pietei pentru ca reprezinta cea mai importanta forma de orientare in spatiu a afacerilor voastre. Luati pulsul pietei atunci cand cititi cele mai importante publicatii de specialitate din domeniu, cand participati la conferinte nationale si internationale, cand cititi cartile celor mai mari guru din industriile de care apartineti. Aceste surse va pot oferi indicii importante care sa va ajute sa va orientati in luarea deciziilor.

4. Oferiti mai mult decat asteapta clientii vostri, partenerii de afaceri, profesionistii cu care tineti legatura, jurnalistii care va solicita informatii cu privire la afacerile voastre, angajatii vostri! Atunci cand livram mai mult decat promitem, cream sentimentul de bunastare, de prosperitate, de eficienta. Oamenii cu care interactionam vor fi impresionati si vor livra, la randul lor, mai mult decat am sperat.

5. Provoaca-ti modelul de afacere sa devina superior din toate punctele de vedere, cu ajutorul unor prototipuri de test. Lucreaza pe modelul de business actual si impune noi obiective, oricat de puternice ar parea. Stabileste care ar fi directiile de mers, in ce ai investi si cum s-ar schimba intreg modelul de business daca ai fi obligat sa iti imbunatatesti afacerea in timp record.

6. Ia alaturi un partener de afaceri care sa te ajute sa optimizezi afacerea mai rapid, mai eficient, folosindu-te de o perspectiva noua, proaspata.

7. Fii pasionat de ideea de a invata din greselile comise si de a primi feedback negativ din partea clientilor, angajatilor, investitorilor si nu numai. Cu totii intram in defensiva atunci cand afacerile noastre sau noi insine suntem criticati, cu toate ca orice greseala reprezinta sansa de a invata o lectie cat se poate de valoroasa.

Imbratisati ideea ca orice greseala reprezinta un pas inapoi si doi inainte, cat timp invatati lectia si trageti invataminte pentru un viitor mai prosper.


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: afacerisucces in afacerigreseli afaceriafacere in romaniamanagement afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

S-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro

de Bianca Tila
08 Oct 2024
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a finalizat clasamentul companiilor romanesti. In competitia pentru primele 10 pozitii au intrat...

INS: Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in 2024

de Bianca Tila
26 Sep 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a afisat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31 iulie...

INS: Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor creste

de Bianca Tila
24 Iul 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut, in primele cinci luni ale anului, comparativ cu perioada...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]