Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 aspecte esentiale pentru planul de start al unei crame

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Trebuie sa planuiesti aproape fiecare detaliu al cramei inainte de a comanda construirea acesteia.

Acestea sunt aspectele la care trebuie sa te gandesti, in primul rand:

1. Capacitatea dorita – mai exact, numarul de sticle din crama. Nu trebuie sa umpli crama la capacitatea maxima din prima, insa trebuie sa evaluezi cam la ce capacitate maxima ai putea ajunge pana la urma.

2. Posibilitatea de a mari crama – daca nu ai hotarat inca ce capacitate va avea crama, poti concepe incaperea astfel incat sa o poti mari ulterior. Trebuie sa ai de asemenea in vedere si capacitatea de racire a camerei.

3. Iluminarea si racirea cramei – vei avea nevoie de un electrician care sa aduca electricitate in incinta cramei, pentru a alimenta becurile si racitorul. Daca ai experienta ca electrician amator, poate ai putea sa instalezi tu insuti curentul electric in crama.

4. Energie de rezerva – daca in timpul verii are loc o pana de curent, risti ca toate vinurile sa se strice din cauza temperaturii ridicate. De aceea ar trebui sa concepi crama astfel incat sa aiba un sistem separat de racire, care sa se poata conecta la nevoie la un generator portabil.

5. Grosimea peretilor – in cazul in care crama va fiin interiorul casei, la subsol sau in beci, poti sa te bazezi pe peretii clasici cu insulatie R-11, care poate fi extinsa pana la R-15. Daca are pereti exteriori,care intra in bataia razelor soarelui, este necesar sa construiesti pereti mai grosi.

6. Tavanul si podeaua – au nevoie de asemenea de izolare termica. Daca tavanul coicide cu acoperisul casei, iti va trebui o izolare termica cu material gros de cel putin 18,5 centimetri. Daca podeaua este construita din beton, ar fi o idee buna sa pui si o podea falsa, pentru o temperatura mai echilibrata.

7. Bariera de vapori – este absolut necesara. De obicei,este de ajuns o folie speciala de 6 milimetri.

8. Usa – nu poti folosi o usa obisnuita pentru crama.
Va trebui sa instalezi o usa din otel, bine izolata,similara celor folosite la garaje.


Tags: afacerecrama

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]