Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ABC-ul pentru infiintarea unei benzinarii

de Alexandra Popescu 30 Aug. 2014 12898
3.96 din 89 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O statie de combustil (benzinarie) poate fi o afacere profitabila. Cu toate ca este o investitie destul de mare, este o afacere profitabila, deoarece cererea oamenilor pentru combustibil este una constanta si ridicata.

 
Insa, inainte sa pornesti, trebuie sa dobandesti o intelegere experta a comertului. Cunoasterea este calea sigura de a contracara problemele asociate cu efortul oricarui start-up. 
 
Produsele statiei de gaz
Benzina si motorina sunt doua dintre cele mai frecvente tipuri de combustibil comercializate in orice benzinarie. Cu toate acestea, de la aparitia protejarii mediului, alte statii au considerat potrivit sa transporte combustibilul alternativ, cum este bio-diesel, combustibil hibrid, hidrogen si etalon. Alte produse vandute de obicei sunt gazul petrolier lichefiat si gazul natural comprimat.
 
Premium versus Discount
Statiile de benzina sunt clasificate in doua grupe: cele care transporta branduri premium si cele care transporta branduri discount. Multe dintre brandurile premium sunt branduri internationale de benzina, insa exista si altele locale. In Romania, cele mai cunoscute branduri premium sunt OMV, Petrom, Rompetrol.
 
Ceea ce o statie de benzina premium are aparte este vizibilitatea. Benzinariile exista in aproape fiecare colt si fac uz de semne inalte simbolizand logo-ul lor. Au, de asemenea, un iluminat mai puternic. Serviciile pe care le ofera sunt de top si au drept scop oferirea confortului pentru clientii lor. 
Brandurile discount, pe de alta parte, sunt statii independente, destul de mici. Adesea, ele sunt considerate drept lanturi regionale. Pretul combustibilului in astfel de locatii discount este mai mic in comparatie cu cel al brandurilor premium. Acesta este motivul pentru care unii cumpara de la ei. In ceea ce priveste locatia si vizibilitatea, statiile de benzina discount sunt putine si rare. Acestea sunt situate, de obicei, la distante mai mari de la iesirile de pe autostrada sau drumuri. Serviciile lor nu se compara cu cele ale brandurilor premium, iar tehnologia nici atat.
 
A-B-C-ul...
 
A – incepe prin a gasi o locatie ideala pentru statia de benzina. Cel mai bine este sa o infiintezi intr-o zona cu trafic intens. Poti solicita asistenta de la agentii imobiliari locali. De obicei, acestia stiu mai multe despre anunturile de vanzare. 
 
B – Dupa ce ai asigurat o locatie, iti poti concentra atentia in a gasi o sursa buna pentru combustibilul tau. Vorbeste cu cat mai multi reprezentanti ai companiilor de petrol. Acest lucru iti va permite sa compari ratele. Dupa ce gasesti cea mai buna afacere, ia-ti un avocat pentru a revizui contractele. Trebuie sa respecti aspectele juridice ale acordului.  
 
Ia legatura cu agentiile de stat locale si depune toate documentele obligatorii. De asemenea, trebuie sa iei legatura si cu un departament local de incendii pentru a te asigura ca benzinaria indeplineste toate cerintele.
 
C – Creeaza un plan de afaceri functionabil. Asigura-te ca include o prevedere cu privire la monitorizarea fluxului de numerar. De asemenea, include tehnici de marketing pentru promovarea statiei.
 
Sursa: startupbizhub.com
 


Tags: afaceriidei de afaceribenzinariecombustibilafacere combustibilstatie combustibil

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.96 din 5 - 89 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]