Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere profitabila cu dude bio

de Zenobia Badescu 24 Mar. 2016 4709
4 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In general, duzii au fost cultivati pentru lemnul lor dar si pentru frunzele folosite la cresterea viermilor de matase.

Despre delicioasele fructe de dud se vorbeste insa foarte putin in Romania. In afara insa, trendul „bio” a readus in atentia consumatorilor raw si a nutritionistilor beneficiile consumului acestor fructe in stare proaspata, uscate sau procesate.

Spre o astfel de afacere si-a indreptat atentia si Adrian Enescu. El a cumparat o livada de duzi de un hectar, situata la 15 kilometri de Ramnicu Sarat, in judetul Buzau.

Adrian Enescu este singurul proprietar de livada de la noi din tara unde se coc fructele care se pot vinde deshidratate si cu 150 de lei kilogramul.

In plus, pot fi valorificate si frunzele de dud. Autoritatile au decis sa vina in sprijinul acestei industrii, o afacere profitabila pe vremuri.

In magazinele bio, 100 gr de dude uscate costa 15,5 lei, ceea ce inseamna 155 lei/ kilogram. Noi nu le producem (adica procesam) ci le aducem din afara, pentru cei care le apreciaza.

Totusi, cifrele vorbesc de la sine, iar pentru cei cu spirit de initiativa si un mic teren, cultivarea dudului poate fi o afacere.

Beneficiile dudelor
Dudele sunt fructe pline de vitamine si antioxidanti, consumul lor ajutand sistemul nervos si mentinand buna functionare a inimii si a ficatului. Sistemul muscular este primul care are de castigat de pe urma consumului de dude negre.

 Dudele contin: potasiu, mangan si vitaminele C,A si B3, tanin, acid folic, aminoacid, acid acetic, acid propionic, arginina, compusi volatili benefici de tipul butiaminei, aldehide, adenina, cetone, carbonat de calciu si betacaroten.
 
Fructele se pot consuma si sub forma de sirop, acesta pastrand efectul laxativ, usor diuretic si depurativ.

De la dud se poate folosi inclusiv coaja, sub forma de ceai, pentru tratarea ascitelor si eliminarea viermilor intestinali.

Productia de dude
Cele mai cunoscute specii sunt:
- dudul alb - Morus alba, fructele lor nu te pateaza cand le consumi;
- dudul negru  - Morus nigra.
 
Productia de dud intr-un an, in functie de varsta copacului, poate ajunge la 20 kg fructe. Fructele se pot usca cu ajutorul unor uscatoare casnice sau se pot folosi pentru realiza unor preparate delicioase:

 -   cidru de dude;
 -   dulceata de dude;
-    tuica de dude;
-    marmelada de dude;
-    jeleu de dude.



Tags: afacere profitabilaafaceredude

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

4 plus 1 sfaturi pentru o afacere de succes

de Florin Amariei
15 Mar 2021
Iti doresti sa ai succes cu afacerea ta? Retine aceste 4+1 sfaturi pentru un business care iti aduce banii doriti! Simplul fapt ca ai gasit o idee...

6 pasiuni pe care le poti transforma rapid in afacere

de Florin Amariei
01 Ian 2020
Orice om are o pasiune pe care si-o pune in practica din cand in cand. Sunt momentele acelea cand simti ca te linistesti facand fix ceea ce iti...

Afacere cu partenerul de viata

de Florin Amariei
05 Feb 2020
Pornirea unei afaceri cu partenerul de viata suna minunat in teorie, dar practic, lucrurile nu stau atat de simplu. Inainte de a face pasul cel...

Cresterea albinelor - o afacere de viitor

de Florin Amariei
23 Aug 2018
Cresterea albinelor este activitatea care da practicantilor numeroase satisfactii. Iubitorii de stuparit, sunt oameni de toate varstele si profesiile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]