Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri apicole - recoltarea unor productii mari de ceara
Apicultorii pot obtine ceara din doua surse: capaceli sau amestecare a fagurilor folositi care au fost scosi din stup si nu mai sunt folositori. Ceara din capaceli trebuie recoltata cu atentie deoarece este cea mai curata si mai pura ceara care poate fi obtinuta.
Ceara este de trei tipuri: de origine minerala, vegetala sau animala. Ceara de albine este bineinteles de origine animala iar utilitatea ei in cadrul stupului este de a cladi fagurii. tinand cont de modul de recoltare si materia prima folosita, ceara de albine se clasifica astfel: ceara de stupina, ceara de presa si ceara extractiva.Cresterea prepelitelor japoneze
Cultura castravetelui anti-diabet
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cultura de sofran
Odata obtinuta, ceara are multiple intrebuintari. Cea mai mare parte, apoximativ 80%, se duce catre industria fagurilor artificiali iar restul catre industria lumanarilor, farmaceutica, lacuri si vopsele, cosmetica, chimica, optica, alimentara etc.
Recoltarea unor productii mari de ceara – se face daca urmatoarele masuri se pun in practica: strangerea resturilor de ceara de pe fundul stupilor atunci cand se face curatarea acestora. La fel, se curata si ramele, peretii stupilor si toate partile componente in timpul activitatilor ce se fac in interiorul stupului.
Se va urmari separarea cerii de propolis. Capacele de ceara rezultate la operatiunea de descapacire a fagurilor nu trebuiesc ignorate, mai ales ca aceasta ceara este considerata a fi cea mai pura. Intensificarea folosirii familiilor de albine la cladirea fagurilor artificiali atat pentru valorificarea potentialului natural al albinelor de producere a cerii, cat si pentru disponibilizarea unui numar cat mai mare de faguri pentru reformare.
Extractia cerii se face cu ajutorul topitorului solar in cazul capacelelor, a cerii provenite din razuire precum si din fagurii unde nu s-a crescut puiet, asa numitii faguri albi.
Ceara care provine din faguri reformati are o culoare inchisa si se extrage cel mai bine prin topire in apa fiarta apoi se pune in presa de ceara. inainte de topire fagurii trebuie inmuiati in apa provenita din ploi sau topirea zapezii iar recipientele utilizate sa fie din inox sau emailate.
Cand extragerea s-a terminat, ceara trebuie tinuta cat mai mult posibil in stare lichida (de la 48 la 72 de ore), protejand vasul in care se afla cu materiale termoizolante. Starea lichida ajuta la separarea impuritatilor din ceara, aceasta ramanand cat mai curata posibil.
Articole conexe
INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi
de Bianca TilaS-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in 2024
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit