Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri cu flori pentru pasionati

de Ana Radulescu 30 Mar. 2014 6079
4.58 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Florile sunt frumuseti vii ale acestei lumi, dar poti fi si elementul de baza al unei afaceri de succes. Daca iubiti florile si observati oportunitatea, atunci puteti incerca sa deschideti o florarie din care sa faceti bani. Aniversari, zile de nastere, pentreceri, absolvire, evenimente, nunti... florile sunt unul dintre darurile cele mai oferite din toate timpurile. Oamenii cumpara flori si pentru ei insisi, pentru a-si infrumuseta spatiul de munca sau casa. Astfel, florile au devenit o afacere frumoasa.

Se estimeaza ca in fiecare an numai in SUA se vand flori, plante, suplimente si accesorii de profil  in valoare de 20 miliarde de dolari pe an. Si aceasta cifra creste de la an la an. Va plac florile  si doriti sa le aveti mereu in jurul dvs.? Aveti  talent in crearea de minunate aranjamente  florale? Atunci deschiderea unei florarii este exact afacerea potrivita pentru dvs.

Primul pas in demararea propriei afaceri este identificarea pietei tinta  Cui vreti sa vindeti flori? Acest lucru va determina ce fel de afacere cu flori va functiona cel mai bine pentru dvs. Exista trei mari tipuri de afaceri florale:

Furnizor en-gros de flori. Aceasta afacere de tip retail include flori proaspete taiate si ghivece cu plante. Furnizorii vand si livreaza direct la magazinele de flori si in pietele de flori. Multi dintre furnizori sunt importatori (aduc flori din afara)  sau cultivatori (isi produc propriile recolte). Acest tip de afacere nu este potrivita pentru un antreprenor incepator.

Servicii de florarie in vanzarea cu amanuntul. Aceasta afacere poate varia ca marime de la un mic chiosc de flori la magazinele mari de flori in mall-uri si florariile cu servicii de livrare catre diferite tipuri de clienti. Acest tip de afacere are nevoie de spatiu pentru depozitare sau magazie, un spatiu pentru magazinul de desfacere, un sistem de refrigerare, precum si un furnizor de incredere pentru flori, plante si alte elemente secundare pe care doriti sa le vindeti. Un magazin de flori se poate specializa in crearea si oferirea  de aranjamente pentru nunti  inmormantari, diverse evenimente, precum si  pentru orice alta ocazie. Exista, de asemenea, magazine de nisa, specializate de exemplu doar in vanzarea  trandafirilor rosii cu coada lunga  sau in vanzarea de aranjamente pentru petreceri corporate. Acest tip de afacere este cel mai bun pentru persoanele care doresc sa lucreze direct cu florile si sa interactioneze cu clientii.

Furnizor de accesorii conexe. Aceasta afacere include comercializarea  diverselor componente si accesorii pe care un florar le utilizeaza in aranjamentele lui, cum ar fi: cosuri, ghivece, panglici, benzi florale, fire si panglici, vaze, coroane, spume florale, rame si alte materiale. Acest tip de afacere florala are nevoie de un sistem de inventariere bine pus la punct si de un sistem de distributie eficient.

Pentru a vinde in mod eficient si a aranja florile cu pricepere, ar trebui sa aveti cateva cunostinte si informatii de baza  referitoare la florile pe care le veti vinde. Faceti cercetari anamnuntite. Internetul ofera o gama vasta  si varianta de resurse  pe acest subiect. Trebuie sa stiti ce flori sunt disponibile intr-un anumit sezon si cat de mult rezista ele,  cum trebuie tinute in apa  dupa ce au fost taiate etc. In afara de cunostintele despre flori si plante, ar trebui, de asemenea, sa aveti cunostinte de management. Ca orice alta afacere, un magazin de flori are nevoie de un sistem de contabilitate, de managementul fluxului de numerar si de un sistem de facturare.


Tags: afaceri floriflorariestart in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.58 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Start in afaceri: Top 9 citate care motiveaza!

de Adela Simonescu
09 Iun 2014
Ne lasam motivati de sfaturile celor din jur, de povestile de succes ale celor care au pornit de jos, de la zero. Ne lasam motivati de esecurile...

Start in afaceri: Cum iti deschizi o cafenea profitabila?

de Idei de afaceri
05 Iun 2023
De ce ne-am deschide o cafenea cand orasele sunt pline de astfel de unitati? Haideti sa lamurim acest lucru de la bun inceput. Motivul este simplu....

Start in afaceri. Trucuri si sfaturi pentru incepatori - ghidul ideal!

de Victor Oancea
19 Iun 2013
Cautam idei de afaceri si, mai presus de asta, cautam informatiile de care sa ne folosim pentru a le pune in practica, pentru a le valorifica. In...

Pasii esentiali pentru a ne deschide o florarie profitabila

de Adela Simonescu
27 Iul 2017
Florariile sunt afaceri extrem de profitabile daca se indeplinesc anumite conditii esentiale. Este natural sa ne dorim flori de cea mai buna calitate...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]