Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri cu mici animale de companie facuta din banii de nunta

de Florin Amariei 07 Aug. 2018 7542
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Doi romani au inceput o afacere cu mici animale de companie investind 4500 de euro, bani obtinuti in urma nuntii.

Un cuplu de tineri din Bistrita-Nasaud au inceput o mica afacere cu animale de companie folosindu-se de o parte din banii obtinuti in urma petrecerii care a culminat nunta lor. Acum, la aproape 13 ani dupa momentul in care au devenit sot si sotie, realizeaza anual vanzari cuprinse intre 60.000 si 80.000 de euro.
 
O mica ferma de sinsile, niste rozatoare mici care seamana cu hamsterii, le aduce celor doi soti un venit stabil dintr-o afacere inedita. Au inceput acum 13 ani cu 3 familii de sinsile, fiecare fiind cuprinsa din 5 femele si un mascul. Pretul de cumparare era 1500 de euro, iar acum au peste 2.000 de exemplare. Folosindu-se de mediul online, acestia vand blana animalutelor la bursa de blanuri din Danemarca.
 
Chiar daca au acum succes, unul dintre soti isi aminteste ca acum cativa ani le-au decedat toate animalele din cauza unei epidemii pe care n-au descoperit-o la timp si nu au mai putut-o opri. Cuplul isi desfasoara afacerea intr-un depozit de mici dimensiuni de la marginea orasului Beclean.
 
“Cresc sinsila din 2005 si este destul de greu sa te ocupi de aceste animalute. Este o zi de munca cu norma intreaga pentru doua persoane. Am inceput destul de greu pentru ca erau foarte scumpe. Cand am inceput era 1.500 de euro o familie formata din cinci femele si un mascul. Am inceput cu trei familii in care am investit banii de la nunta - tot ce am tot ce a ramas. Este, acum, afacerea familiei, suntem numai noi doi – eu si sotia iar banii care ne raman ii investim. Speram ca in momentul in care vom reusi sa mai automatizam ne va fi ceva mai usor”, a povestit proprietarul afacerii din Beclean.
 
In prezent, au peste 2.000 de exemplare mature si anul se anunta a fi extraordinar, intrucat acestia pot valorifica blanitele pe bursa de blanuri din Danemarca, intrucat tarile nordice sunt extrem de interesate de sinsile. 
 
“O blanita de sinsila se vinde in medie cu 30-40 de euro. La ultima licitatie din Danemarca, la blanurile de top s-au vandut si cu 1.600 de coroane adica 300 de euro. Noi lucram si cu Bursa din Danemarca si cu un spaniol, vindem unde se da mai bine. Nu este foarte complicat sa ajungi sa vinzi pe bursa din Danemarca insa se platesc si brokeri care iau 11 euro la fiecare blanita tranzactionata. Anual vand cam 2.000 de blanite la 30 - 40 de euro. Cred ca anul acesta va fi un an foarte bun, am trecut deja de 1.100 de pui” a mai spus proprietarul. 
 
Acesta mai arata si faptul ca pentru a incepe si intretine afacerea a fost nevoit sa-si pastreze si job-ul de sofer de autocar pentru o perioada de timp in care a putut sa obtina fonduri suplimentare din salariu pentru a-si achizitiona mai multe familii de sinsila. El arata ca pana in anul 2014 n-a putut renunta sau, mai bine zis, n-a vrut sa renunte la meseria de sofer pentru ca si-a dorit foarte mult sa nu ajunga in situatia in care afacerea cu sinsila nu mai putea sa se dezvolte, iar viitorul lor financiar era in pericol. 
 
Decizia sa a fost una inteleapta, deoarece in 2010 i-au murit toate animalele, dupa cum am mentionat anterior. A trebuit sa reia totul de la capat, iar acum cei doi soti se sustin din afacerea pe care o administreaza impreuna. 
 
Cu toate astea, cei doi au identificat o alta problema: forta de munca. Gasesc cu greu angajati care sa ramana, insa isi doresc alaturi de ei oameni care sa iubeasca micile animale si sa fie cat de cat pasionati de lucrul cu ele. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afaceriafaceri de familieafaceri in romaniaidei de afaceri 2018afaceri cu animaleafaceri cu blanuri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele zece luni

de Bianca Tila
05 Dec 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a inregistrat o crestere de 8,7%, ca serie bruta, in primele zece luni ale acestui an, fata de...

Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in primele 9 luni ale acestui an

de Bianca Tila
26 Nov 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi, in primele noua luni din acest an, fata de perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2023,...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste

de Bianca Tila
07 Nov 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat cresteri, in primele noua...

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi

de Bianca Tila
24 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]