Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de basm - Cultiva lavanda si imbogateste-te!

de Ilinca Dobrescu 17 Oct. 2013 10750
2.89 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu mai este o surpriza pentru nimeni faptul ca mediul de afaceri reprezinta locul de intalnire pentru toti romanii care au de gand sa isi faca viitorul asa cum doresc, cu propriile lor forte. Una dintre afacerile care ne atrag enorm, si datorita nivelului competitional redus, este infiintarea unei culturi de lavanda.

In mod clar, lavanda nu este cultura sustinuta de orice roman cu teren arabil. Inca sunt multi agricultori care prefera legumele si plantele pe care bunicii le alegeau: rosii si cartofi, varza si porumb, castraveti si vinete. Prea putini se incumeta sa priveasca dincolo de orizont si sa descopere noi culturi care le pot aduce profituri uimitoare.

Cultura de lavanda este un exemplu de afacere extrem de profitabila pentru romani. Productia de lavanda se poate valorifica in numeroase modalitati: ulei esential de lavanda, saculeti parfumati de lavanda, ceaiuri si buchete de flori, apa parfumata si materie prima pentru lotiuni, creme, geluri si nu numai.

"Exista cerere foarte mare pe piata romaneasca. Nu exista sa raman cu levantica nevanduta de la un an la altul. Sunt companii mari care impacheteaza ceaiuri. Nu sunt producatori, ei cumpara de la noi si le ambaleaza in cutiile lor. Dacia Planta si Favisan cumpara de la mine. Dacia Plant cumpara tone de lavanda si anul trecut a importat pentru ca nu avea de la cine sa cumpere in Romania", a povestit pentru Business24 Argentina Mocanita.

Femeia de afaceri detine o cultura de lavanda pe trei hectare de teren. Costul total la hectar pentru butasii de lavanda este de cca 4500 de euro. Nu doar butasii de lavanda reprezinta o sursa de cheltuieli, ci si operatiunile de lucrare a terenului. In total, investitiile intr-un hectar de lavanda sunt moderate. Profiturile raman centrul de interes pentru romanii care isi vor plasa productia pe o piata avida de materie prima de calitate.

Esential de retinut este faptul ca, in Romania, florile uscate se vand la preturi mai mari decat plantele verzi. In consecinta, este esential ca alaturi de sursele de cheltuieli sa adaugam si investitiile intr-un uscator profesional.

Conform Business24, de pe un hectar de lavanda se pot obtine productii cu valoare de cca 10.000-11.000 de euro. Mai mult, culturile de lavanda dureaza pana la 30 de ani. La fiecare 10 ani este esential ca respectiva cultura sa se regenereze.

Cat despre pragul de rentabilitate, sursa amintita ne informeaza ca investitia initiala se poate recupera dupa primii 2-3 ani de plantatie.

Iata o idee de afacere cu adevarat uimitoare din toate punctele de vedere. Investitia initiala este redusa, profiturile sunt mari, pragul de rentabilitate este usor de atins iar nivelul competitional este redus. Ce altceva sa iti mai doresti de la o oportunitate de afacere cu aroma de Provence?




sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afaceri cu lavandaafacere cu lavandacultura de lavandaplantatie de lavandaafaceri lavanda

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.89 din 5 - 9 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]