Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri geniale - Cum a reusit o romanca sa construiasca o punte intre fermieri si oraseni!
Din ce in ce mai mult ne indreptam catre adevaratii tarani, cei care reusesc sa obtina productii de legume si fructe sanatoase. Acestia sunt cei care reusesc sa cultive fructe, legume, plante medicinale si aromatice fara sa utilizeze fertilizatori si pesticide daunatoare.
Deja acest concept s-a dezvoltat si in Romania. O timisoreanca de 32 de ani a reusit sa construiasca o punte intre oraseni si tarani, proiectul ei avand deja o vechime de cinci ani de eforturi, noteaza Agrointel.Propriul meu plan de afaceri
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cultura castravetelui anti-diabet
Mihaela Vetan a descoperit acest sistem in Franta, l-a studiat in Japonia si apoi l-a adus in Romania. Sistemul devine o sansa extraordinara pentru micii agricultori traditionali. Acestia reusesc sa isi sustina culturile agricole prin intermediul ajutoarelor banesti oferite de clientii care se aboneaza la produsele lor.
Pe oraseni, Mihaela Vetan ii convinge sa renunte la marfa din supermarket si sa ia legume si fructe direct de la tarani. Intr-un interval de cinci ani, Mihaela Vetan a convins cinci tarani sa treaca la agricultura bio si cca 300 de familii din Timisoara sa le ofere acestora suport material pentru a avea parte de hrana sanatoasa.
Oferta este simpla: cei de la sat vor cultiva pentru oraseni daca acestia le vor oferi sustinerea lor financiara, noteaza Agrointel.
„Este solidaritate între oameni. Consumatorii afla care sunt toate costurile de productie pentru rosiile sau varza pe care o cumpara. Inclusiv munca agricultorului. Si platesc acesti bani esalonat. Acesta e pretul corect. Toamna, consumatorii platesc un avans, 200 de lei, pentru ca producatorul sa poata incepe lucrarile pentru productia anului urmator. Abonatii stiu ca livrarea de produse incepe in martie.", noteaza Mihaela Vetan pentru Agrointel.
De asemenea, Mihaela Vetan mai povesteste pentru publicatia Agrointel faptul ca unui abonat ii revin cheltuieli lunare de 120 de lei si ca acesta isi asuma, ca si producatorul, succesul sau esecul unei recolte. "Daca da grindina, paguba e impartita.", afirma Mihaela Vetan pentru Agrointel.
Per total, pentru cei care doresc sa consume fructe si legume sanatoase, ideea este una buna. Abonatii pot vedea cu ochii lor modul in care se cultiva produsele pe care le vor cumpara. Astfel, au siguranta ca vor avea pe masa produse sanatoase si proaspete si pentru care "platesc de trei ori mai putin decat daca ar cumpara bio de la magazin", explica Mihaela Vetan pentru sursa amintita.
La final, descoperim o idee de afacere geniala, idee bazata pe conceptul de intermediere intre tarani si oraseni. Beneficiile sunt numeroase de ambele parti, argumente solide care ne indeamna catre un start-up cat mai rapid.
Mult succes si spor la idei de afaceri!
sursa foto: www.sxc.hu
Articole conexe
Cifra de afaceri din industrie a crescut in 2024
de Bianca TilaCifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele zece luni
de Bianca TilaCifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in primele 9 luni ale acestui an
de Bianca TilaINS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit