Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri in domeniul cafenelelor - Selectia si pregatirea angajatilor
Angajaţii au un rol esenţial în buna desfăşurare a activităţii în cafenea. Atmosfera depinde în mare măsură de prezenţa lor şi calitatea serviciilor oferite. Aceştia trebuie să urmeze cursuri de training specializate, pentru a deprinde întocmai secretele meseriei. Se vor ghida pe cât posibil după dictonul “Clientul nostru, stăpânul nostru”, cu excepţia unor situaţii în care clientul creează problemele.
În primul rând, angajaţii trebuie să ştie să prepare perfect amestecurile de cafea, cocktailurile şi băuturile. Servirea trebuie să fie promptă, politicoasă şi orientată spre alte comenzi. Un client mulţumit nu se ridică repede de la masă, ci se abonează la noi şi noi comenzi. Prezenţa angajaţilor nu trebuie să fie sufocantă, dar nici să nu lipsească. Pentru orice nemulţumire sau nelămurire, există răspunsuri.Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Selecţia angajaţilor se face în funcţie de experienţa şi perspectivele afişate. Angajatorul are nevoie de fler, pentru a găsi personalul perfect al cafenelei sale. După selecţia candidaţilor, patronul şi responsabilul cafenelei vor urma lanţul firesc al viitoarelor angajări, respectiv concedieri. Tolerarea ineficienţei duce la colapsul întregului local. Nu există “poate mâine va fi mai bine”.
Clienţii pot promova un renume bun sau, dimpotrivă, unul prost! Selecţia şi pregătirea angajaţilor reprezintă punctele-cheie în desfăşurarea viitoarelor activităţi. Aceştia au nevoie de motivare, atât profesională, cât şi materială. Discursurile motivaţionale, chiar dacă pot părea de domeniul clişeului, pot aduce o schimbare benefică în comportamentul de grup.
Angajaţii trebuie să simtă că lucrează pentru ceva mai presus de bani, faimă şi răspundere. Împărtăşiţi-le idealurile voastre şi transformaţi-le într-un crez comun.
Pentru orice succes mic, încurajaţi-i ca şi cum ar fi păşit prima oară pe suprafaţa Lunii. “Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire”, folosiţi vorbele mari ori de câte ori este nevoie de ele. Nu vă feriţi să felicitaţi, nu vă feriţi să atrageţi atenţia. Nu vă feriţi să concediaţi şi să angajaţi. Oricât de empatici am fi, o afacere rămâne o afacere şi avem o imagine de apărat.
Puteti sa aflati informatii complete referitoare la demararea si administrarea unei cafenele aici!
Articole conexe
Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban
de Bianca Tila4 plus 1 sfaturi pentru o afacere de succes
de Florin Amariei6 pasiuni pe care le poti transforma rapid in afacere
de Florin AmarieiAfacere cu partenerul de viata
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit