Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri in parteneriat - Ateliere culinare tematice

de Zenobia Badescu 16 Aug. 2012 3450
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ritualul prepararii si coacerii painii si cozonacilor poate fi unul dintre cele mai placute momente. Este recunoscut faptul ca romanii au fost intotdeauna atasati de traditie prin elementele simple si esentiale ale vietii. Traditia si gastronomia, raportate conditiilor actuale, dar si spiritul antreprenorial au fost in esenta punctele de intalnire ale Anei-Maria Petritan (Ama - blogerita in sfera culinara) si Camelia Minisan din Timisoara. Ambele sunt pasionate de gastronomie si au creat o serie de ateliere culinare destinate oricui vrea sa invete sa faca paine, cozonac, inghetata, dulceata, prajituri si alte bunatati.

Succesul atelierelor culinare consta practic in compunerea unei atmosfere aparte, distractive si relaxante de pregatire a bucatelor. Aici puteti cunoaste si relationa cu persoane noi iar Ama si Camelia sunt gazde faine care pregatesc la fiecare atelier surprize placute: degustari, desene sau picturi, origami etc.

 “Cu Ama in Bucatarie” – Ateliere de paine, cozonaci, borcane dulci si alte bunatati

Idei de Afaceri:  De unde a venit ideea de Atelier (de paine, borcane dulci, cozonaci, pizza etc.)?

Camelia Minisan: Tematica fiecarui Atelier o alegem in functie de sezon, sarbatori si de spatiul de care dispunem. Vara, spre exemplu ne axam pe deserturi de sezon (inghetata, FructMania - sculpturi in fructe si smoothies etc.)

Idei de Afaceri: Pentru succesul acestor evenimente este nevoie si de sponsori sau colaboratori. Detalitati putin acest subiect.

Camelia Minisan: Primele evenimente le-am finantat noi (am cumparat sorturi, castroane, sucitori etc.), insa fara indoiala ca succesul unei intalniri depinde foarte mult de locatia in care desfasuram Atelierul si buna colaborare cu cei de acolo. Hotel Ana, Restaurant Bavaria, River Deck, Cafeneaua Segafredo, Restaurnat Casa Bunicii, Pizzeria La Maria, fabrica Prospero au avut cu siguranta un aport semnificativ in evolutia pozitiva a evenimentelor noastre.

Idei de Afaceri:  Mai sunt oamenii obisnuiti interesati sa pregateasca bucate din acestea mai greu de facut, precum painea si cozonacul?

Camelia Minisan: Atelierul de paine si cel de cozonac au fost cele mai solicitate! Prin urmare pot spune ca DA, oamenii sunt foarte interesati sa redescopere magia acestor bucate facute in casa, cu multa rabdare si dragoste.

In cadrul atelierelor reunim oamenii sub pretext culinar, insa contextul creat este unul ce incurajeaza lucruri simple: socializarea, o atitudine pozitiva si prietenoasa si bucuria lucrului facut de mana ta.

Pe de alta parte, numarul copiiilor care participa la atelierele noastre este in continua crestere, fapt ce ne bucura extrem de mult. E placut sa vezi un prichindel entuziasmat si nerabdator cum face primul sau cozonac si cat de mandru e de el atunci cand il primeste copt. Sunt convinsa ca este o experienta ce nu o vor uita. Ne bucura de asemenea faptul ca parintii au un timp de calitate cu copiii lor, intr-un cadru foarte prietenos.

De sezon - inghetata cu afine si kefir

“Pe asemenea calduri singurul desert pe care il mai pot pregati (si probabil si singurul de care am nevoie) este inghetata”, scrie Ama pe blogul ei (http://amainbucatarie.blogspot.ro)

Vrei sa-l prepari si tu? Este extrem de simplu si copiii il vor adora! Iata ingredientele pentru 5 forme de inghetata:

1 cana de kefir
1 cana de afine
2-3 linguri de miere

Se pun ingredientele in blender, se mixeaza si apoi se toarna amestecul in formele de inghetata. Se lasa peste noapte la rece si a doua zi ne astepta un desert usor acrisor racoros!



Tags: ateliere culinarepainecozonacinghetataafaceriidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste

de Bianca Tila
07 Nov 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat cresteri, in primele noua...

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi

de Bianca Tila
24 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31...

S-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro

de Bianca Tila
08 Oct 2024
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a finalizat clasamentul companiilor romanesti. In competitia pentru primele 10 pozitii au intrat...

INS: Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in 2024

de Bianca Tila
26 Sep 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a afisat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31 iulie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]