Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri mici, pornite din pasiune: Cum devin bucatar personal?
Multe persoane detin potential de a deveni antreprenori. Este nevoie doar de putina motivatie, de sprijinul celor dragi, de entuziasm si multa planificare. Una dintre cele mai tari oportunitati de afaceri si, in acelasi timp, cu multiple sanse de dezvoltare, este cea de a deveni bucatar personal. Cine stie daca nu vom deveni ca Jamie Oliver si faima ne va aduce multi bani?
Bucatarii personali devin profesionisti din ce in ce mai cautati la casele oamenilor fara timp liber si care nu sunt dispusi sa manance de la coltul strazii, pe fuga, o shaorma sau o portie unsuroasa de cartofi prajiti. Acestia sunt cei care doresc sa guste din cele mai sofisticate retete culinare, au pretentii serioase si cerinte complexe.O solutie buna sta in nisare strategica. Vrem sa obtinem profit de pe urma acestei afaceri asa ca respectam regulile jocului in mediul business si una dintre cele mai importante este cea a necesitatii diferentierii. Stabileste ce servicii vrei sa oferi si apoi fa un plan de bataie:
1. Realizeaza un mic plan de afaceri cu date precum: ce servicii vei oferi, cui vei oferi aceste servicii (care este audienta ta tinta si cum "arata" consumatorul ideal), ce competitori ai, ce necesitati financiare exista, ce cursuri si autorizatii sunt necesare, cum ai de gand sa te dezvolti din punct de vedere profesional ( ce cursuri si seminarii poti urma), cum ai de gand sa dezvolti afacerea ( firma de catering, firma de recrutare si plasare de bucatari personali, vei scrie o carte de retete culinare si trucuri in bucatarie, iti vei deschide un mic restaurant samd).
2. Lucreaza in completa legalitate si obtine autorizatiile necesare, urmeaza cursurile potrivite si cu acreditarea de care ai nevoie pentru a-ti putea oferi serviciile.
3. Promoveaza-ti serviciile prin intermediul unui website, blog, pagini de Facebook, forum-uri din domeniu, sesiuni de networking, seminarii si targuri cu vanzare, in randul prietenilor, rudelor, colegilor, vecinilor samd.
4. Ofera servicii de calitate la preturi corecte si mizeaza pe clientii satisfacuti care iti vor recomanda serviciile mai departe.
5. Continua sa te dezvolti din punct de vedere profesional prin intermediul cursurilor, seminariilor, workshop-uri, publicatiilor de specialitate si nu numai.
Mult succes!
Articole conexe
INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi
de Bianca TilaS-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in 2024
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor creste
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit