Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile cu prepelite - Istoricul cresterii prepelitelor

de Ideideafaceri.ro 25 Ian. 2012 4482
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Japonia este, prin excelenta, tara prepelitei de crescatorie. Din secolul al XI-lea, japonezii importau prepelite din China prin intermediul coreenilor. Ei au inceput sa creasca aceasta mica pasare in regiunea Yama-Shina, pentru cantecul sau gutural.

Primele scrieri asupra prepelitei japoneze ( Coturnix Coturnix Japonica) dateaza din secolul al XII-lea. Cresterea prepelitelor japoneze s-a extins apoi catre tarile Orientului, apoi catre Mediterana.

In jurul anilor 1900, japonezii au inceput o dirijare a cresterii in scopul obtinerii unor productii de carne si de oua. Kotaru Oda este cunoscut pentru rezultatele obtinute in selectionarea prepelitelor.
Numai in provincia Aichi se cresteau in perioada 1937-1938 aproximativ 350.000 de prepelite. Intre 1938-1940 are loc o crestere exploziva a populatiei de prepelite, mai ales in jurul oraselor Tokio, Nagoya si Mishma. Dar in timpul celui de-al doilea razboi mondial, numarul pasarilor si al crescatorilor a scazut dramatic, atat in Japonia, cat si in Europa.


La sfarsitul razboiului, crescatorul Kawa-Shina din provincia Saitana, aflata la nord de Tokio, abia mai avea cativa subiecti conservati.
Preocuparea pentru refacerea crescatoriilor se datoreaza lui Keiji Suzuhi din Tokio Hasi ( provincia Aichi), care a folosit pasari importate din China.

Populatia actuala de prepelite din Japonia formeaza o industrie foarte prospera, aproape tot atat de importanta ca cea de crestere a gainilor. Numai in 1963, productia anuala a fost de doua milioane de pasari, iar productia zilnica de oua, de aproximativ 1,6 milioane de bucati.

Din punct de vedere geografic, doua zone s-au specializat in cresterea propriu-zisa; ele sunt situate in nord de Honshi si Hohkaido.

Industriile din Sartani, Shizouka, Aichi, Gifu sunt foarte cunoscute. Pentru specializarea in ingrasarea prepelitelor sunt renumite zonele situate la nord de Tokio si Tokio Hashi.

In Italia, unde cresterea industriala a prepelitelor japoneze este astazi practicata intens, aceasta a inceput in Sardinia, dupa 1950.

In S.U.A. S-a abordat aceasta activitate dupa 1930, mai intai in scopuri stiintifice. Utilizarea, ca material de cercetare, cum ar fi in Laboratoarele Centrului National de Cercetare Stiintifica pentru Medicamente, Alimente etc.. este o solutie la fel de raspandita ca si cea bazata pe cobai.

...

>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile care va vor ajuta sa puneti pe picioare o afacere profitabila cu propria dvs ferme de prepelite.


Tags: prepelita japonezaprepelitaferma de prepelitecresterea prepelitelorafacere profitabilaafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

4 plus 1 sfaturi pentru o afacere de succes

de Florin Amariei
15 Mar 2021
Iti doresti sa ai succes cu afacerea ta? Retine aceste 4+1 sfaturi pentru un business care iti aduce banii doriti! Simplul fapt ca ai gasit o idee...

6 pasiuni pe care le poti transforma rapid in afacere

de Florin Amariei
01 Ian 2020
Orice om are o pasiune pe care si-o pune in practica din cand in cand. Sunt momentele acelea cand simti ca te linistesti facand fix ceea ce iti...

Afacere cu partenerul de viata

de Florin Amariei
05 Feb 2020
Pornirea unei afaceri cu partenerul de viata suna minunat in teorie, dar practic, lucrurile nu stau atat de simplu. Inainte de a face pasul cel...

Cresterea albinelor - o afacere de viitor

de Florin Amariei
23 Aug 2018
Cresterea albinelor este activitatea care da practicantilor numeroase satisfactii. Iubitorii de stuparit, sunt oameni de toate varstele si profesiile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]