Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri profitabile cu ... sturioni!
Cautam idei de afaceri si uneori gasim unele dintre cele mai stranii. Multi ar considera ca fiind un plan nebunesc, dar un roman a reusit imposibilul. La Tamadau Mare, in judetul Calarasi, un investitor roman a creat o adevarata comoara: o baza genetica pentru sturioni, scrie Capital.
Robert Raduta este pasionat de pescuitul sportiv si a reusit sa isi transforme interesul intr-o afacere in toata regula. In ultimii ani, Raduta s-a axat pe cresterea sturionilor si si-a infiintat o ferma in toata regula. Ferma este dotata cu bazine si instalatii special amenajate si in cadrul ei sunt crescute toate categoriile de sturion: cega, pastruga, nisetru, morun si un hibrib, numit bester, noteaza Capital.3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cultura castravetelui anti-diabet
Cresterea prepelitelor japoneze
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Afacerea poate fi dezvoltata in doua directii viabile. Poti sa cresti sturion pentru consum sau sa cresti si sa comercializezi puiet pentru reproducere. La consum, cel mai profitabil sturion este cega, specie care ofera productie buna de icre si de carne.
Un alt avantaj al cegai este cel reprezentat de faptul ca ajunge la maturitate mai rapid si depune icre de la patru ani, in timp ce pastruga depune la 6-8 ani, nisetrul depune la 9-10 ani si morunul la 15-18 ani.
De asemenea, important de retinut este faptul ca la trei ani poti sa iti recuperezi banii, moment in care se poate face separarea masculilor de femele si se pot vinde masculii pentru carne. Femelele vor fi pastrate pentru a le aduce la maturitate.
Pentru consum, Sturionfarm, ferma de sturioni a lui Robert Raduta, se bazeaza pe bester, un hibrid rezultat din incrucisarea dintre morun si cega. Besterul mosteneste ritmul de crestere intens al morunului si maturizarea sexuala rapida a cegai, noteaza Capital. Astfel, besterul devine cel mai eficient din punct de vedere economic.
De ce capital ai nevoie pentru a demara o astfel de afacere? "Depinde ce vrei sa faci", noteaza antreprenorul pentru Capital. Cei care doresc sa faca pui din icre au nevoie de specialisti cu experienta in domeniu.
"Pe 1000 de metri patrati poti sa cresti cinci tone de sturioni, daca ai apa nepoluata, cu debit suficient si constant. Or, in Romania sunt suficiente resurse naturale de apa, de calitate. Din pacate, unii dintre fermierii care au demarat astfel de investitii, ce necesita aproximativ un milion de euro, au in prezent mari probleme cu asigurarea finantarii, mai ales cei care au mizat pe fondurile europene, fonduri care, dupa cum se stie, in ultimul timp au fost mai mult suspendate" mai noteaza antreprenorul pentru Capital.
Iata o afacere extrem de atractiva pentru romanii care deja detin teren potrivit pentru o ferma de sturioni si pentru cei care au de gand sa investeasca intr-un domeniu de viitor clar.
Mult succes si spor la idei de afaceri geniale!
sursa foto: www.sxc.hu
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit