Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri rentabile. Sterilizarea berii

de Idei de afaceri 23 Aug. 2024 662
Afaceri rentabile. Sterilizarea berii
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Berea livrata in consum trebuie sa-si mentina calitatile senzoriale un timp cat mai indelungat. In acest sens, trebuie respectate indicatiile de mai jos.

Afla mai multe detalii despre realizarea, lansarea si dezvoltarea berii artizanale cu ajutorul ghidului complet "Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Instabilitatea berii

Instabilitatea berii in timp se poate datora:
 
- modificarii gradului de dispersie a unor coloizi, cresterii moleculelor de coloizi, pierderii solubilitatii lor si aparitiei de suspensii care duc la tulbureala berii;
 
- multiplicarii unor microorganisme de infectie care produc modificari nedorite de gust si miros;
 
- inrautatirii in timp a aromei berii, denumita pierderea stabilitatii aromei sau 'imbatranirea berii'.
 
Este necesara stabilizarea coloidala a berii in cazul berilor ce se pasteurizeaza, pentru ca pasteurizarea determina aparitia trubului.
 
Ca metode de stabilizare se utilizeaza:
 
- subracirea berii inainte de filtrare prin depozitarea cel putin 7 zile la -2 grade C - 0 grade C;
 
- tratarea berii cu agenti de stabilizare, produsi insolubili care retin prin adsorbtie precursori ai truburilor. Stabilizatorii utilizati frecvent sunt: preparate pe baza de gel de siliciu, polivinilpolipirolidona, substanteantioxidante (acid ascorbic, reductonele, glucozoxidaza-catalaza).
 
Stabilizarea biologica a berii se face prin filtrare sterilizanta urmata de umplere sterila. Pasteurizarea este metoda cea mai larg utilizata pentru stabilizarea berii.

Afla mai multe detalii despre realizarea, lansarea si dezvoltarea berii artizanale cu ajutorul ghidului complet "Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
In practica se utilizeaza pasteurizarea berii in sticle cu pasteurizatoare tunel.
 
- pasteurizarea in flux (vrac) cu ajutorul pasteurizatorului cu placi.
 
Pasteurizarea se realizeaza la temperatura de 60-620C timp de 14 minute sau 72 grade C timp de 50 secunde.
 
Ambalarea berii se face in sticle de 330 ml, 500 ml, 700 ml, 1000 ml de culoare verdebrun pentru a preveni aparitia 'gustului de lumina'. De asemenea se mai practica  imbutelierea in cutii metalice, sticle nerecuperabile si butoaie din aliaje de aluminiu.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: sterilizarea beriibere artizanalainstabilitatea berii

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]