Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Afaceri rentabile. Sterilizarea berii
27 Iun. 2023
638
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Berea livrata in consum trebuie sa-si mentina calitatile senzoriale un timp cat mai indelungat. In acest sens, trebuie respectate indicatiile de mai jos.
Instabilitatea berii
Instabilitatea berii in timp se poate datora:
- modificarii gradului de dispersie a unor coloizi, cresterii moleculelor de coloizi, pierderii solubilitatii lor si aparitiei de suspensii care duc la tulbureala berii;
- multiplicarii unor microorganisme de infectie care produc modificari nedorite de gust si miros;
- inrautatirii in timp a aromei berii, denumita pierderea stabilitatii aromei sau 'imbatranirea berii'.
Este necesara stabilizarea coloidala a berii in cazul berilor ce se pasteurizeaza, pentru ca pasteurizarea determina aparitia trubului.
Ca metode de stabilizare se utilizeaza:
- subracirea berii inainte de filtrare prin depozitarea cel putin 7 zile la -2 grade C - 0 grade C;
- tratarea berii cu agenti de stabilizare, produsi insolubili care retin prin adsorbtie precursori ai truburilor. Stabilizatorii utilizati frecvent sunt: preparate pe baza de gel de siliciu, polivinilpolipirolidona, substanteantioxidante (acid ascorbic, reductonele, glucozoxidaza-catalaza).
Stabilizarea biologica a berii se face prin filtrare sterilizanta urmata de umplere sterila. Pasteurizarea este metoda cea mai larg utilizata pentru stabilizarea berii.
In practica se utilizeaza pasteurizarea berii in sticle cu pasteurizatoare tunel.
- pasteurizarea in flux (vrac) cu ajutorul pasteurizatorului cu placi.
Pasteurizarea se realizeaza la temperatura de 60-620C timp de 14 minute sau 72 grade C timp de 50 secunde.
Ambalarea berii se face in sticle de 330 ml, 500 ml, 700 ml, 1000 ml de culoare verdebrun pentru a preveni aparitia 'gustului de lumina'. De asemenea se mai practica imbutelierea in cutii metalice, sticle nerecuperabile si butoaie din aliaje de aluminiu.
de Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 5 din 5 - 1 vot.Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit