Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceristi in devenire: 3 sentimente de care sa scapi cat mai rapid!

de Maria Nicutar 05 Iun. 2013 3008
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afaceristii sunt oameni exceptional de interesanti. Au un anumit proiect pentru care detin pasiune si apoi infuzioneaza toate resursele in acesta, pentru a da lovitura. Sunt oameni determinati, puternic motivati, oameni care stiu ce au de facut in viata, care stiu faptul ca sunt cei care trebuie sa acopere nevoile si dorintele unui anumit segment de consumatori!

Si, cu toate acestea, multi sunt afaceristii care isi pun singuri piedica si motivele sunt numeroase. Ne luam parteneri cu CV-uri pompoase, dar "contrafacute". Ne luam angajati nepregatiti, amatori. Ne deschidem o afacere doar pentru profit. Nu intelegem ca trebuie sa ne dezvoltam in mod continuu si ca stagnarea duce la disparitie samd.


Motivele sunt numeroase, insa astazi discutam si despre altele care conteaza enorm:


1. Afaceristii esueaza si pentru ca permit rusinii sa patrunda in viata lor, si in cazurile nepermise!
Acest sentiment este unul dintre cele mai paguboase. Sa tinem cont de faptul ca rusinea este buna atat timp cand ne ajuta sa ne corectam comportamentul si actiunile in mod pozitiv.

Cu toate acestea, uneori, rusinea reprezinta un sentiment toxic. Spre exemplu, daca iti este rusine sa admiti ca nu cunosti un termen folosit de un specialist in cadrul unei conversatii si il lasi sa discute jumatate de ora pe aceasta tema, aici discutam despre o greseala. Daca iti este rusine sa admiti ca ai gresit si incerci sa acoperi totul sau sa ascunzi mizeria sub pres, aici este o problema. Daca iti este rusine sa iti impui punctul de vedere in randul investitorilor tai si accepti conditii nepotrivite, aici este o problema!

Iata doar cateva indicii asupra efectelor negative ale rusinii! Aveti grija daca este sau nu cazul sa permiteti rusinii sa isi faca loc in viata dvs!


2. Afaceristii incearca foarte des sa impresioneze. Asa ca ne cumparam acea masina pe care, de fapt si de drept, nu ne-o prea permitem si ne compromite toata planificarea de bugete pe urmatoarele 6 luni! Si fiindca ne place sa impresionam, o sa tinem un discurs luuung pentru toti subordonatii nostri care se plictisesc si incep sa se enerveze. Si pentru ca ne place sa impresionam, o sa refuzam oferta acelui furnizor de mobilier second hand si mergem direct la cea mai faimoasa companie din domeniu.

Iata doar cateva exemple care sa va arate ce face dorinta de a impresiona, in viata dvs!


3. Afacerii esueaza si pentru faptul ca se simt foarte puternici si cer mereu respect din parte tuturor, cer sa fie tratati ca niste oameni extrem de importanti si de o valoare inestimabila! Nu se lasa calcati in picioare de nimeni, nu accepta sfaturi chiar de la oricine, nu isi lasa angajatii sa vina cu propuneri, nu cred ca un om cu mai putina scoala decat ei poate veni cu initiative productive!

Ne credem buni, exceptionali, oameni de top, afaceristi incredibil de eficienti si uitam ca suntem total dependenti de cei din jurul nostru, uitam ca trebuie sa ramanem modesti, respectuosi cu toata lumea, manierati, discreti, deschisi catre nou, gata sa ii ascultam si pe cei mai "mici" decat noi, gata sa ne schimbam perspectiva daca avem alaturi toate argumentele de rigoare!


Mult succes si afaceri prospere!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceriafacereangajatorimanagement afaceremanagement afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]