Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Albina melifera si arborii ei preferati
Pentru cei care au stupi si fac afaceri cu miere, plantele melifere sunt foarte importante. Capacitatea de productie a plantelor melifere este exprimata sub forma cantitatii de miere care se poate obtine de pe un hectar cultivat cu acea planta, in medie; in orice caz, productia de miere depinde foarte mult de starea vremii in perioada de cules, ca si de varietatea de planta cultivata.
Cea mai bine vandută miere, in cantitati mari, la ora actuala este cea de salcam. Alte doua plante bune melifere sunt!Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cultura castravetelui anti-diabet
Propriul meu plan de afaceri
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
1. Artarul (Acer platanoides), numit si paltin de camp, este un arbore rezistent, cu lemnul alb si tare, cu frunze caracteristice (este simbolul Canadei si se regaseste si pe steagul acestei tari). Exista mai multe specii de artar care se gasesc pe teritoriul tarii noastre printre care: arsarul tataresc, paltinul de camp, paltinul de munte, jugastrul sau jugastrul de Banat.
Acest arbore este apreciat mai ales pentru ca unele specii de artar infloresc mai timpuriu, atunci cand in general albinele sunt intr-un gol de cules. Valoroase pentru apicultura noastra sunt jugastrul si varietatea de artar tataresc, la care productia de miere recoltata ajunge pana la 600 kg pentru un hectar de arbori.
In afara de nectarul foarte bun, albinele strang si mult polen de artar la cules, fapt benefic familiei mai ales in primavara cand stupii sunt plini de puiet. Perioada de inflorire la artar este in general cu 5 pana la 10 zile inaintea salcamului, mierea colectata de albine fiind folosita pentru hrana directa a familiei, nu pentru rezerve. La noi in tara nu gasim paduri de artar, ci arbori amestecati in padurile de foioase ce se intalnesc la campie si deal.
2. Salcia are acelasi rol ca si artarul din punct de vedere apicol, asigurand nectar si mai ales polen familiilor pentru dezvoltarea in lunile martie-aprilie. Aceasta, in functie de varietate, se gaseste atat sub forma de arbore cat si arbusti, in lunci dar si in zona muntoasa.
Preponderent putem gasi salcia in baltile din lunca Dunarii. Speciile cele mai importante pentru apicultori sunt salcia capreasca, salcia comuna, salcia plangatoare si zalogul.
Salcia capreasca este capabila sa ofere nu numai culesuri de stimulare ci, la o perioada de doi, trei ani se pot realiza culesuri de zece kilograme pe familie, iar mierea are o culoare argintie si un gust extrem de placut.
Articole conexe
INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi
de Bianca TilaS-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in 2024
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit