Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amenda mai putin obisnuita pentru Mercedes-Benz

de Bianca Tila 13 Sep. 2022 659
Amenda mai putin obisnuita pentru Mercedes-Benz
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tribunalul federal din Australia a anuntat o amenda mai putin obisnuita in procesul intentat de autoritatile locale constructorului Mercedes-Benz. Modul in care producatorul de automobile si-a derulat campania de comunicare in campania de rechemari Takata a condus spre instanta.

Airbagurile Takata au produs pentru industria auto pagube uriase. In acest sens, defectiunile capselor au fost principalul motiv in campaniile de rechemare pentru aproape toate marcile auto din lume. Milioane de vehicule care au pus in pericol vieti omenesti au fost vizate de aceste rechemari.
 
In aceasta situatie, toate companiile au fost nevoite sa aduca in service masinile pentru o verificare amanuntita si inlocuirea airbagurilor. Acest proces a dus la costuri imense pentru companii. 
 
In ceea ce priveste compania Mercedes-Benz, aceasta are de platit si dintr-un motiv mai putin obisnuit, judecatorii din Australia au ajuns la concluzia ca marca "a esuat sa atraga atentia clientilor, intr-un limbaj de impact", atunci cand a anuntat ca trebuie sa aduca masinile la reparat.
 
Procesul a vizat interventiile operatorilor din call-center in intervalul 2018 - 2020. Acestia ar fi lasat de inteles ca situatia nu este atat de grava si defectele constatate la airbagurile Takata n-ar fi produs accidente si raniri sau decese.
 
In tribunal, Mercedes-Benz si-a recunoscut partial greseala, avand in vedere ca numai in Australia s-au inregistrat mai multe accidente cauzate de airbagurile Takata, inclusiv ale unor masini proprii, iar intr-un caz s-a produs si un deces.
 
De asemenea, compania a continuat spunand ca nu a fost o actiune deliberata, potrivit presei din Australia. Dintr-un total de 50.000 de apeluri telefonice s-au inregistrat doar cateva cazuri ale unor subcontractori. In plus, toate masinile ai caror proprietari au fost apelati au ajuns in service si au primit noi airbaguri.
 
Judecatorii au stabilit o amenda de 12,5 milioane de dolari pentru Mercedes-Benz, la care se adauga despagubiri de 100.000 de dolari pentru Comisia de Concurenta din Australia, care a demarat procesul impotriva constructorului german.
 
De asemenea, judecatorii au adaugat ca este prima data cand compania este penalizata pentru erori in indeplinirea unei rechemari. "Aceasta decizie trimite un semnal puternic pentru companii care trebuie sa se conformeze in obligatiile lor pentru siguranta produselor".
 
In ceea ce priveste scandalul Takata, acesta a pornit din 1998 si a repornit la inceputul anilor 2000. Au fost inregistrate cel putin 27 decese si peste 400 de raniri din accidente produse ca urmare a functionarii defectuoase a airbagurilor. 
 
In rechemarile cauzate de airbagurile Takata au fost implicate cel putin 20 de marci. De asemenea, numarul masinilor implicate a fost de odinul zecilor de milioane, fiind necesara inlocuirea a peste 60 de milioane de airbaguri. In prezent, campania este in desfasurare.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: mercedes-benzamendaaustraliaairbag takata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Amendamentul a intrat in vigoare. Barurile sunt obligate sa ofere gratuit apa potabila

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Restaurantele, barurile, cantinele si firmele de catering vor fi obligate, prin lege, sa le ofere apa potabila clientilor care vor cere acest lucru....

ANPC a amendat Auchan cu 750.000 de lei

de Bianca Tila
29 Sep 2022
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a realizat o serie de controale in ultima perioada. In urma verificarilor, Auchan a fost...

Sase companii, amendate pentru trucare de licitatii

de Idei de afaceri
06 Ian 2022
Sase companii cu operatiuni in Romania au fost amendate pentru trucarea de licitatii. Sanctiunile depasesc 2,5 milioane lei....

Cinci companii, amendate de Consiliul Concurentei

de Florin Amariei
24 Sep 2020
Cinci companii au fost amendate de Consiliul Concurentei in legatura cu o licitatie privind reabilitarea mai multor strazi. ”Consiliul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]