Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAT: Vouchere de vacanta asigurau supravietuirea turismului intern

de Florin Amariei 10 Feb. 2021 1830
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) anunta ca odata cu eliminarea voucherelor de vacanta, supravietuirea turismului intern atarna de un fir de ata.

"Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) se arata extrem de intrigata de actuala decizie a Guvernului Romaniei privind eliminarea acordarii voucherelor de turism pentru 2021. ANAT a sustinut public oportunitatea introducerii voucherelor / tichetelor de vacanta inca din 2005. Tari cu traditie turistica, precum Elvetia si Franta, acorda vouchere de vacanta de zeci de ani iar altele (ex. Cehia) au anuntat ca doresc sa implementeze un astfel de program pentru revigorarea turismului intern si refacerea fortei de munca", a transmis ANAT printr-un comunicat.
 
ANAT afirma ca Guvernul a promis, la fialul lunii decembrie, ca acest program va continua. 
 
"Prin Ordonanta de Urgenta nr. 226 din 30 decembrie 2020, actualul Guvern a consfintit continuarea acordarii voucherelor de vacanta, considerand ca sunt extrem de utile pentru turism. Industria turismului – deci o parte a mediului privat din Romania – si-a facut planuri si proiectii in acest sens. Ca de obicei, in Romania legislatia se schimba peste noapte si nu exista coerenta", a mai precizat Asociatia. 
 
Operatorii din turism citeaza din textul Ordonantei, unde Guvernul scria ca ”masura de acordare a voucherelor de vacanta in valoare de 1.450 lei, (…..) s-a dovedit a fi o masura cu efecte benefice asupra industriei turismului din Romania, incurajand un numar de circa un milion de salariati romani din cadrul institutiilor publice sa isi petreaca concediile in tara si, totodata, a atenuat o parte din efectele negative ale pandemiei de COVID-19 asupra sectorului turistic”. 
 
De asemenea, ANAT sustine ca voucherele aduc plus valoare, sprijina turismul romanesc si implicit economia romaneasca. 
 
"Voucherele de vacanta asigura in mare parte supravietuirea si dezvoltarea turismului intern, precum si pregatirea turismului pentru incoming. Daca o parte din turismul romanesc intra in faliment, cum si cu ce mai putem primi, pe viitor, turistii straini? Niciun Guvern nu a luat in calcul la modul cel mai serios ca Romania poate castiga bani din export, iar turismul de incoming poate deveni una dintre principalele forme de export de servicii ale tarii noastre”, a precizat ANAT, precizand ca, in 2019 si primele luni din 2020 au fost emise 2,77 miliarde lei, fiind consumate 2,15 miliarde lei. 
 
Potrivit ANAT, voucherele de vacanta au un impact pozitiv impact pozitiv asupra cifrei de afaceri, profitabilitatii, ratei investitiilor, productivitatii, ocuparii, eficientei si a valorii adaugate.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: anatvouchere vacantasupravietuire turism intern

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Samsung promite functii de sanatate. Primul inel inteligent

de Bianca Tila
26 Feb 2024
Samsung si-a prezentat primul inel inteligent, care va fi comercializat in trei culori. Compania promite functii de sanatate. Samsung a prezentat...

Apple lucreaza la un proiect nou. Compania vrea sa dezvolte un serviciu de sanatate bazat pe AI

de Bianca Tila
26 Apr 2023
Gigantul american lucreaza la un serviciu de coaching, care utilizeaza inteligenta artificiala pentru a ajuta la imbunatatirea somnului, a...

Reteaua de Sanatate Regina Maria incheie un nou parteneriat

de Bianca Tila
28 Sep 2022
Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii anunta incheierea unui parteneriat cu reteaua de Sanatate Regina Maria. Prin acesta,...

ANAT: Romania NU s-a inscris la principalele targuri internationale de turism

de Florin Amariei
20 Oct 2021
ANAT si AIR anunta ca Romania nu s-a inscris la principalele targuri internationale de turism. In acest context, cele doua asociatii atrag atentia...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]