Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Produsele alimentare comercializate in Romania sunt sigure pentru consum

de Adela Simonescu 10 Mar. 2012 3150
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) afirma ca produsele alimentare care sunt comercializate in Romania sunt sigure pentru consum, se arata intr-un comunicat. Institutia ANSVA este responsabila pentru siguranta alimentelor si sanatatea animalelor din Romania.

"De siguranta alimentelor si, implicit, de sanatatea tuturor celor 20 de milioane de cetateni romani si a celor peste 500 de milioane de europeni avem grija, noi, medicii veterinari, alaturi de colegii nostri medici de medicina umana si de ceilalti specialisti ai Romaniei. Cred ca romanii au inteles si inteleg ca sanatatea nu le este pusa in pericol cand consuma alimente produse in Romania", a declarat presedintele ANSVSA, Radu Roatis Chetan.

Aceasta declaratie vine in urma anumitor informatii din mass-media, informatii care aduceau acuzatii la adresa calitatii si sigurantei mezelurilor comercializate in Romania.

In cadrul comunicatului ANSVSA se noteaza ca este posibil ca o "panica nejustificata" sa se instaleze atunci cand exista declaratii publice "nefundamentate pe baze concrete si corecte, obtinute in urma unor analize de laborator sau a unor studii stiintifice".

Mai mult, ANSVSA preciseaza ca exista numeroase firme autohtone care proceseaza si comercializeaza carne cu succes in UE si ca nu exista nicio reclamatie privind calitatea sau salubritatea acestora.

"Toate probele, indiferent de natura acestora, la care sunt constatate substituiri, falsificari, depasiri ale limitelor specificate sau prezenta unor compusi interzisi, etichetare necorespunzatoare, sunt notificate Directiei Veterinare din judetul de provenienta al probelor pentru efectuarea investigatiilor si aplicarea de masuri asupra lotului de provenienta.

Aceste aspecte sunt notificate si catre ANSVSA prin Sistemul rapid de alerta pentru alimente si furaje (SRAAF). In toate cazurile de urgenta, in functie de gradul de risc, atunci cand au fost notificate situatii periculoase pentru sanatatea publica cu privire la alimente si furaje, autoritatile competente retrag produsele de la consumul public, ia masuri pentru denaturarea lor si le dirijeaza catre o unitate de neutralizare a deseurilor", se mentioneaza in comunicatul ANSVSA.


Tags: ansvsaproduse alimentare sigureconsum produse alimentare romaniasiguranta alimentalor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]