Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenorii romani, ingrijorati de marirea pensiilor si a alocatiilor

de Florin Amariei 24 Aug. 2020 2241
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorii romani se declara ingrijorati de marirea pensiilor si a alocatiilor, avand in vedere ca resursele sunt destul de limitate din cauza pandemiei care a indus un soc international in comert.

Mediul de afaceri este profund ingrijorat de lipsa de sustenabilitate a cresterii cheltuielilor publice pentru pensii sau pentru alte categorii de cheltuieli care nu au asigurata o sursa de finantare, se mentioneaza intr-un comunicat remis luni de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), cea mai mare confederatie a asociatiilor oamenilor de afaceri din Romania.
 
In context, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei solicita Guvernului sa actioneze cu prudenta in cheltuirea finantelor publice.
 
"Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei lanseaza un apel la responsabilitate catre Guvernul si Parlamentul Romaniei in gestionarea provocarilor in crestere generate de criza sanitara si economica pe care tara noastra o traverseaza si semnaleaza ca sanatatea economica a Romaniei depinde de prudenta si eficienta in cheltuirea banilor publici si de o politica bugetara care sa prioritizeze investitiile cu efect multiplicator in economie", potrivit comunicatului CDR.
 
Confederatia patronala atentioneaza Guvernul cu privire la varianta cresterii cheltuielilor publice, in special in contextul apropierii alegerilor locale si parlamentare.
 
"CDR reitereaza aceste principii in contextul apropiatelor alegeri locale si parlamentare, pentru a atrage agentia asupra riscului de adancire a deficitului bugetar prin masuri populiste, luate din ratiuni electorale. In conditiile incetinirii economice globale si contractiei economiei interne previzibile inca din prima jumatate a acestui an, mediul de afaceri este profund ingrijorat de lipsa de sustenabilitate a cresterii cheltuielilor pentru pensii sau pentru alte categorii de cheltuieli care nu au asigurata o sursa de finantare", se precizeaza in comunicatul CDR.
 
De asemenea, confederatia patronala subliniaza necesitatea urgenta a optimizarii numarului de angajati din cadrul administratiei publice.
 
"In acelasi timp, CDR reitereaza urgenta reformelor care vor rezulta in eficientizarea cheltuielilor bugetare, inclusiv reforma administratiei publice, in sensul eficientizarii serviciilor publice, optimizarii numarului de angajati si profesionalizarii functionarilor", se precizeaza in comunicatul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei.
 
Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei este o initiativa privata construita ca un acord de colaborare prin participarea colectiva a membrilor sai si reuneste organizatii precum Camera Americana de Comert in Romania, Camera Franceza de Comert in Romania, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, Camera de Comert si Industrie Romana-Germana, Romanian Business Leaders, Consiliul Investitorilor Straini, Confederatia Patronala Concordia si Consiliul National al Tntreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.
 
Companiile reprezentate de cele 25 de organizatii de afaceri membre CDR angajeaza peste un milion de oameni si genereaza aproximativ 50% din PIB.
 
Punctul de pensie creste la 1.442 lei.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: antreprenoriromanicrestere pensiicrestere alocatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

IKEA reduce preturile in Romania

de Bianca Tila
08 Feb 2024
IKEA Romania va reduce preturile pentru 4.794 de produse pe parcursul anului fiscal 2024. Unora dintre cele mai accesibile articole din prezent li se...

Preturile productiei industriale au scazut mai putin in Romania comparativ cu UE

de Bianca Tila
05 Feb 2024
Preturile produselor au afisat in luna decembrie 2023, fata de luna noiembrie 2023, o scadere de 0,9% in Uniunea Europeana si un declin de 0,8% in...

Portofoliul de asigurari Aeron Romania va fi preluat de Asirom

de Bianca Tila
17 Ian 2024
Portofoliul de asigurari al sucursalei Aeron in Romania va fi transferat la Asirom Vienna Insurance Group, in urma achizitionarii de catre Vienna...

Ce este un contract si ce tipuri de contracte pot fi incheiate in Romania

de Bianca Tila
04 Dec 2023
In mediul afacerilor, situatia juridica joaca un rol important in viitorul afacerii voastre. Contractul este actul care stabileste in mod clar, cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]