Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ArcelorMittal si liberty pot fuziona. Comisia Europeana si-a dat acordul

de Florin Amariei 03 Mai. 2019 3033
4.5 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisia Europeana a anuntat ca si-a dat acordul pentru tranzactia dintre ArcelorMittal si Liberty, dar a impus si unele conditii.

In octombrie 2018, ArcelorMittal a anuntat ca a primit ”o oferta irevocabila” din partea Liberty House Group, parte a Aliantei mondiale GFG apartinand omului de afaceri Sanjeev Gupta, pentru achizitia ArcelorMittal Ostrava (Cehia), ArcelorMittal Galati (Romania), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) si ArcelorMittal Piombino (Italia).
 
In aprilie, acordul a primit unda verde din partea CE si poate fi finalizat.
 
Directorul general al Combinatului Siderurgic Galati, Bogdan Grecu, a precizat ca CE a aprobat tranzactia dupa ce a supravegheat atat procesul de vanzare cat si operatiunile curente.
 
“Am ajuns intr-un moment important, in care o noua pagina de istorie se scrie pentru combinat: Comisia Europeana a aprobat tranzactia dintre grupurile ArcelorMittal si Liberty House dupa ce, in ultimele luni, a supravegheat atat procesul complex de vanzare cat si operatiunile noastre curente. Aceasta schimbare inseamna cresterea productiei si deschide numeroase oportunitati pentru noi”, a spus Grecu.
 
El a precizat ca procesul de transfer de proprietate se va finaliza curand, iar unitatea va avea o noua identitate, cea a grupului Liberty.
 
”Toate angajamentele fata de clienti sau furnizori raman neschimbate. Cu ajutorul partenerilor nostri am reusit sa ne consolidam pozitia pe piata in ultimul an, in care activitatea a fost autonoma fata de ArcelorMittal. Suntem deja pregatiti sa fructificam potentialul dat de dezvoltarile si modernizarile anuntate de catre Grupul Liberty House”, a spus Grecu.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: arcelormittallibertyfuziunecomisia europeana

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 6 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]