Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ASF: Peste 170 de entitati neautorizate presteaza in mediul online servicii si activitati de investitii

de Bianca Tila 16 Iun. 2023 53
ASF: Peste 170 de entitati neautorizate presteaza in mediul online servicii si activitati de investitii
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Autoritatea de Supraveghere Financiara a descoperit peste 170 de entitati neautorizate care presteaza in mediul online servicii si activitati de investitii.

"Autoritatea de Supraveghere Financiara continua sa avertizeze consumatorii cu privire la existenta, in mediul online, a unor entitati care nu sunt autorizate sa presteze servicii si activitati de investitii, conform prevederilor Legii nr 126/2018 privind pietele de instrumente financiare. 
 
Pe site-ul Autoritatii au fost publicate alerte cu privire la 172 de entitati neautorizate de ASF, pentru care au existat indicii sau probe ca presteaza, pe teritoriul Romaniei, astfel de servicii", se mentioneaza in comunicat.
 
De asemenea, autoritatea a atras atentia, prin intermediul alertelor publicate, asupra a 199 de site-uri web, care promoveaza asa-zise servicii de investitii financiare si care apartin unor entitati neautorizate. Aproximativ 82% dintre acestea care comit fraude in mediul online spun ca au sediul in state terte sau pretind acest lucru.
 
ASF a postat pe pagina web inca patru noi alerte cu privire la entitatile neautorizate, de la inceputul lunii iunie si pana in prezent.
 
De asemenea, autoritatea recomanda celor care doresc sa faca investitii pe piata de capital sa verifice pe site-ul ASF daca entitatile sunt autorizate sau nu.
 
In plus, ASF acorda o atentie deosebita acestui fenomen de fraude financiare din mediul online. In ultimii trei ani, autoritatea a derulat o campanie sustinuta de informare a consumatorilor.
 
"Autoritatea a creat pe pagina web oficiala o sectiune dedicata problematicii entitatilor neautorizate ("Atentie la entitati neautorizate!"). Sectiunea contine atat informatii privind cele mai intalnite practici utilizate de entitatile neautorizate, cat si recomandari pentru potentialii investitori.

Segmentarea informatiilor a fost realizata astfel incat sa raspunda la intrebari de tipul: "Ce trebuie sa faceti pentru a evita sa utilizati o entitate neautorizata?", "Ce trebuie sa faceti daca ati fost contactat de o entitate care nu se regaseste in Registrul A.S.F.?", "Ce trebuie sa faceti daca ati utilizat serviciile unei entitati care nu se regaseste in Registrul ASF?", se mentioneaza in comunicat.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: asffrauda financiaramediul online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]