Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aston Martin atrage 600 de milioane de lire sterline printr-o emisiune de drepturi de preemptiune

de Bianca Tila 06 Sep. 2022 727
Aston Martin atrage 600 de milioane de lire sterline printr-o emisiune de drepturi de preemptiune
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aston Martin va atrage 575,8 milioane de lire sterline, echivalent a 660 de milioane de dolari, printr-o emisiune de drepturi de preemptiune. Investitorii majori, inclusiv fondul suveran de administrare a averilor din Arabia Saudita isi pastreaza increderea in producatorul de automobile de lux aflat in dificultate, transmite Reuters.

Aston Martin se bucura de o istorie de aproximativ 109 ani. Compania a anuntat ieri ca va emite patru noi actiuni, pentru care pretul pe unitate va fi de 103 pence.
 
In ceea ce priveste emisiunea de drepturi, aceasta face parte dintr-o majorare de capital ce a fost anuntata anterior. De asemenea, aceasta valoreaza 653,8 milioane de lire sterline, Fondul de Investitii Publice al Arabiei Saudite fiind unul dintre cei mai mari actionari ai companiei britanice.
 
Problema drepturilor de preemptiune a fost angajata si garantata cu sprijinul PIF si al presedintelui Lawrence Stroll Yew Tree si Mercedes Benz, potrivit companiei. 
 
Cu ajutorul strangerii de fonduri, compania va putea sa-si reduca datoria si sa investeasca in noi modele.
 
In ceea ce priveste problemele financiare, proprietarul echipei de curse de Formula 1 a consumat sume importante si a fost afectat de problemele lantului de aprovizionare.
 
In iulie, compania a inregistrat o triplare a pierderilor semestriale inainte de impozitare. De asemenea, Aston Martin a respins o propunere de investitie de 1,3 miliarde de lire sterline. Aceasta situatie ar fi predat controlul afacerii investitorului italian Investindustrial si producatorului chinez Geely.
 
"Fundamentele Aston Martin raman nesigure cu sau fara majorarea de capital", a declarat Victoria Scholar, sefa de investitii la Interactive Investor. De asemenea, aceasta a subliniat problemele din prima jumatate a anului si a spus ca o scadere recenta a lirei ar putea incuraja interesul unui cumparator strain pentru companie.
 

Aston Martin

 
Aston Martin este un producator de automobile de lux din Marea Britanie. Aceasta afacere se bucura de o istorie vasta, fiind fondata in 1913 de Robert Bamford si Lionel Martin. 
 
De asemenea, proprietarii companiei s-au schimbat des, insa succesul acesteia a continuat sa creasca.
 
In ceea ce priveste sigla companiei, aceasta isi are originile in Egiptul antic. Aripile reprezinta o varianta stilizata a celor de scarabeu, care in cultura egipteana semnifica depasirea conditiei si escaladarea unor noi culmi.
 
Aston Martin One-77 a devenit cel mai scump, exclusivist si puternic model produs de britanici, imediat dupa ce s-a pus in vanzare. Timpul necesar producerii unui astfel de model este de 2.700 de ore.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: aston martinemisiune de drepturi de preemptiuneinvestitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Investitiile nete in economia romaneasca au crescut

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 189,3 miliarde de lei in 2023, in crestere cu 16,6%, fata de anul anterior, conform...

Investitiile straine directe s-au redus

de Bianca Tila
13 Feb 2024
Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania s-au redus la 6,587 miliarde de euro in 2023, de la 10,039 miliarde de euro in 2022, conform...

Piata investitiilor imobiliare din Romania s-a injumatatit

de Bianca Tila
12 Sep 2023
In primul semestru al acestui an, piata investitiilor imobiliare din Romania a inregistrat o valoare de 168 de milioane de euro. Aceasta suma este...

Bunnyshell: O noua runda de investitii

de Bianca Tila
26 Iul 2023
Bunnyshell este un stratup romanesc Enterprise SaaS implicat in dezvoltarea software pentru echipe. Acesta lanseaza o noua runda de investitii in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]