Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Atentie, investitori. Cel mai falsificat produs de pe piata romaneasca
Uleiul de masline este cel mai falsificat produs de pe piata romaneasca. Este concluzia celui mai recent control de amploare pe care Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului l-a efectuat.
22% dintre esantioanele verificate s-au dovedit a fi neconforme cu prevederile legale in vigoare, noteaza Agroromania.Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Tinand cont de faptul ca procesul de productie al uleiului de masline extravirgin are nevoie de o perioada foarte are de timp si ca nu discutam deloc despre costuri reduse, falsii producatori au descoperit o alternativa mai rapida si mai ieftina. Falsifica uleiul de masline, produs aflat la mare cautare pe piata.
Este vorba despre o escrocherie la nivel mondial, despre care s-a scris si in presa din Statele Unite. Conform acestora, 69% din uleiul de masline importat in SUA nu corespunde standardelor impuse pentru acest produs.
Evident, nici in Romania nu discutam despre o situatia diferita. Astfel, un amplu control desfasurat de inspectorii ANPC la finele lunii februarie a relevat aceasta situatie fara dubii.
Astfel, in aceasta perioada, au fost verificati 319 operatori economici care comercializau ulei de masline. In aproape 50% din cazuri, s-a constatat ca nu erau respectate prevederile legale.
In acest sens, din cantitatea totala de 24.000 de litri de ulei de masline aflat la vanzare, s-a constatat ca 5.400 de litri, comercializati de 152 dintre operatorii verificati nu se incadrau in normele de calitate pentru uleiul de masline extravirgin.
Astfel, dupa prelevarea a 26 de esantioane, in vederea verificarii, s-a constatat ca trei dintre acestea aveau in compozitie acizi grasi asemanatori cu cei din uleiul de floarea soarelui, aratand falsificarea produsului.
Asadar, ca urmare a acestor rezultate, ANPC a dispus oprirea temporara de la comercializare a aproximativ 5.000 de litri de ulei de masline, in valoare de peste 95.000 de lei, precum si oprirea definitiva si scoaterea de la comercializare a 35 de litri de ulei falsificat.
Mai mult, au fost aplicate 147 de sanctiuni contraventionale. Dintre acestea, 87 de amenzi au fost dispuse si 60 de avertisemnte date pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor. Valoarea totala a celor 87 de amenzi este de 25.000 de lei.
Una dintre cele mai "populare" metode de falsificare a uleiului de masline este amestecarea sa cu uleiuri ieftine, precum cel de soia. Alti producatori amesteca mai multe tipuri de uleiuri si apoi de adauga betacaroten si clorofila pentru a controla culoarea si aroma.
In consecinta, atentie, investitori si antreprenori care aveti in linie de fabricare produse pe baza de ulei de masline. Se prea poate ca materia prima pe care o achizitionati sa fie un fals.
sursa foto: www.freegreatpicture.com
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit