Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie, investitori. Cel mai falsificat produs de pe piata romaneasca

de Victor Oancea 07 Apr. 2014 3811
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uleiul de masline este cel mai falsificat produs de pe piata romaneasca. Este concluzia celui mai recent control de amploare pe care Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului l-a efectuat.

22% dintre esantioanele verificate s-au dovedit a fi neconforme cu prevederile legale in vigoare, noteaza Agroromania.

Tinand cont de faptul ca procesul de productie al uleiului de masline extravirgin are nevoie de o perioada foarte are de timp si ca nu discutam deloc despre costuri reduse, falsii producatori au descoperit o alternativa mai rapida si mai ieftina. Falsifica uleiul de masline, produs aflat la mare cautare pe piata.

Este vorba despre o escrocherie la nivel mondial, despre care s-a scris si in presa din Statele Unite. Conform acestora, 69% din uleiul de masline importat in SUA nu corespunde standardelor impuse pentru acest produs.

Evident, nici in Romania nu discutam despre o situatia diferita. Astfel, un amplu control desfasurat de inspectorii ANPC la finele lunii februarie a relevat aceasta situatie fara dubii.

Astfel, in aceasta perioada, au fost verificati   319 operatori economici care comercializau ulei de masline. In aproape 50% din cazuri, s-a constatat ca nu erau respectate prevederile legale.

In acest sens, din cantitatea totala de 24.000 de litri de ulei de masline aflat la vanzare, s-a constatat ca 5.400 de litri, comercializati de 152 dintre operatorii verificati nu se incadrau in normele de calitate pentru uleiul de masline extravirgin.

Astfel, dupa prelevarea a 26 de esantioane, in vederea verificarii, s-a constatat ca trei dintre acestea aveau in compozitie acizi grasi asemanatori cu cei din uleiul de floarea soarelui, aratand falsificarea produsului.

Asadar, ca urmare a acestor rezultate, ANPC a dispus oprirea temporara de la comercializare a aproximativ 5.000 de litri de ulei de masline, in valoare de peste 95.000 de lei, precum si oprirea definitiva si scoaterea de la comercializare a 35 de litri de ulei falsificat.

Mai mult, au fost aplicate 147 de sanctiuni contraventionale. Dintre acestea, 87 de amenzi au fost dispuse si 60 de avertisemnte date pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor. Valoarea totala a celor 87 de amenzi este de 25.000 de lei.

Una dintre cele mai "populare" metode de falsificare a uleiului de masline este amestecarea sa cu uleiuri ieftine, precum cel de soia. Alti producatori amesteca mai multe tipuri de uleiuri si apoi de adauga betacaroten si clorofila pentru a controla culoarea si aroma.

In consecinta, atentie, investitori si antreprenori care aveti in linie de fabricare produse pe baza de ulei de masline. Se prea poate ca materia prima pe care o achizitionati sa fie un fals.


sursa foto: www.freegreatpicture.com




Tags: ulei de masline falsificatulei de masline falsulei de maslineafaceri cu ulei de masline

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]