Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avantajele unui partener in afaceri

de Alexandra Popescu 16 Mai. 2014 4205
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In afaceri, multi oameni apeleaza la un partener care sa ii ajute. In semn de respect si de profesionalism, cedeaza 50% din companie pentru ca cooperarea sa fie mai efcienta. De multe ori exista cazuri in care partenerii, desi se intelegeau foarte bine la inceput, pe parcurs sa nu se mai intample asta, aparand rivalitatea, tensiunile si certurile. In astfel de situatii, multi ajung sa se desparta, insa compania este problema principala. Ce se intampla cu ea?

In multe cazuri, afacerea este vanduta, iar banii impartiti, pentru ca totul sa se rezolve. Acestea sunt cazurile nefericite, insa exista si multe cazuri in care partenerii se inteleg de minune si, dupa ani buni de colaborare, acestia fac o echipa puternica si de succes. 
 
Stiind cand si cum sa iti iei un partener de afaceri, poti economisi o neliniste extraordinara si o multime de bani. Un parteneriat de afaceri reprezinta ceva profund personal, poate fi numit un fel de casatorie. Totusi, trebuie sa intri intr-un astfel de parteneriat dupa multa gandire si deliberare. 
 
In continuare iti prezentam avantajele pe care ti le ofera un partener de afaceri sau mai multi.
 
1. Aport de capital. Un partener care poate aduce contributii de numerar poate avea sens atunci cand ai nevoie de capital pentru a creste intreprinderea sau cand doresti sa iei bani din afacere. Acceptarea unei investitii de bani pentru a face statul de plata este o afaecre riscanta pentru toti cei implicati (exemplu: sustine compania intr-o perioada de pierderi). Aceasta poate fi o idee buna, dar numai in cazul in care aveti un plan bine pus la punct, care sa ajute la punerea pe picioare si aducerea pe linia de plutire a afacerii.
 
2. Abilitati suplimentare. Poti decide sa utilizezi o miza de proprietate pentru a atrage o persoana calificata cu abilitati esentiale in afaceri. Acest lucru este valabil atunci cand o afacere nu isi poate permite sa plateasca compensatia necesara pentru a atrage un astfel  de angajat.
 
3. Alinierea intereselor. Proprietatea stoc poate motiva angajatii sa alinieze interesele lor cu ale tale. In timp ce exista si alte modalitati de a realiza acest lucru, in circumstanta angajatii proprietatii de stoc pot face rost.
 
4. Fuziune sinergica. Fuziunea cu compania potrivita poate creste valoarea unei afaceri. In plus, un produs sau serviciu oferit, o expansiune grafica, integrarea inainte si inapoi, economiile de scara sau eliminarea competitorilor pot crea o sinergie.
 
Un partener in afaceri poate fi benefic, mai ales atunci cand esti in impas cu afacerea. Acesta poate aduce bani in plus, idei bune, poate avea abilitati care sa te ajute sa dezvolti compania sau poate sa aiba noi strategii de vanzare, care sa ajute la crestere. Chiar daca trebuie sa ii cedezi jumatate din afacere, asta nu inseamna ca vei pierde, ci din contra, poti castiga mai mult ca oricand, fiind in avantajul amandurora.
 


Tags: afaceriparteneri afaceriantreprenoricapital

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]