Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bancile Europene se confrunta cu presiunea investitorilor

de Bianca Tila 21 Oct. 2024 38
Bancile Europene se confrunta cu presiunea investitorilor
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Investitorii vor asigurari in ceea ce priveste increderea in generarea de castiguri pe termen lung. Cele mai mari banci europene sunt mai viabile decat in orice moment de dupa criza financiara globala din 2008-2009.

In acest an, actiunile bancilor au inregistrat cresteri in general cu doua cifre, pe fondul programelor de rascumparare de actiuni. In plus, acestea au fost posibile dupa ani de acumulare de capital, restructurari, reduceri de costuri si o politica de sprijin din partea bancii centrale, lucru ce a majorat profiturile lor, conform Agerpres.
 
In cadrul acestei saptamani, Deutsche Bank, Lloyds si Barclays vor prezenta rezultatele financiare din T3 2024. UBS si HSBC se numara printre cele care le vor raporta saptamana viitoare.
 
Cifrele au urma sa arate continuarea profitabilitatii, activitatea de investitii bancare robusta compensand presunile asupra marjelor de profit si cererea slaba pentru credite in randul consumatorilor si companiilor.
 
Pe de alta parte, investitorii vor mai mult. Acestia cauta strategii mai accentuate, reduceri de costuri si performante peste asteptari pe langa rezilienta calitatii activelor.
 
In ceea ce priveste tranzactiile, acestea au fost principalul subiect analizat de Consiliile de Administratie ale bancilor in ultimele trei luni. BNP Parisbas a cumparat AXA Investment Managers, iar Unicredit si-a majorat participatia detinuta la grupul german Commerzbank, sporind asteptarile unei consolidari transfrontaliere.
 
"Estimarile sugereaza ca ar putea fi expuse pericolului venituri nete din dobanzi de 600 miliarde de euro, in primul semestru din 2025 daca Banca Centrala Europeana reduce dobanzile in linie cu previziunile", a apreciat Filippo Maria Alloatti, director in cadrul Credit at Federated Hermes.
 
Vanzarile participatiilor detinute de guverne in banci, achizitionate in timpul crizei financiare, au inlaturat obstacolele in calea finalizarii tranzactiilor. 
 
Bancile europene fac parte din doua categorii: cele care au potential sa urmeze exemplul celor din SUA in privinta unei rentabilitati a capitalurilor proprii de peste 10% si cele care nu trec de acest prag, potrivit directorului PIMCO, Philippe Bodereau.
 
UBS si Barclays sunt asteptate sa raporteze in T3 2024 o redresare a veniturilor din investitii bancare, domeniu in care rivalele americane JP Morgan, Morgan Stanley si Goldman Sachs au depasit asteptarile.
 
Bancile din Europa nu ar urma sa arate o deteriorare semnificativa a calitatii activelor. In urma problemelor din sectorul imobiliar, temerile s-au atenuat in legatura cu efectele asupra capitalului, potrivit unui raport al agentiei de evaluare financiara Moody's.
 
Pentru a raspunde presiunii investitorilor, multe banci apeleaza la noi strategii, precum digitalizarea serviciilor, diversificarea portofoliilor, reducerea costurilor, inovatii in produse si concentrarea pe sustenabilitate.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: banci europeneinvestitoriactiuni banci

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Investitorii romani au efectuat achizitii de proprietati imobiliare de 1,1 miliarde de euro

de Bianca Tila
09 Mai 2023
In ultimii cinci ani, investitorii romani au facut achizitii de proprietati imobiliare in valoare de 1,1 miliarde de euro. Acestia au devenit cei mai...

Incredere in Romania! Investitorii, din ce in ce mai multi

de Florin Amariei
09 Nov 2021
AAF raporteaza un nivel de incredere crescut in Romania, dupa ce s-a constatat ca numarul investitorilor a crescut constant. Industria fondurilor...

Atentie, investitori. Cel mai falsificat produs de pe piata romaneasca

de Victor Oancea
07 Apr 2014
Uleiul de masline este cel mai falsificat produs de pe piata romaneasca. Este concluzia celui mai recent control de amploare pe care Autoritatea...

Parteneriatele cu ANL aduc 30 de procente din chirii pentru investitorii privati

de Victor Oancea
31 Dec 2011
Investitorii privati care vor intra in parteneriat cu ANL (Agentia Nationala pentru Locuinte) in procesul de construire de locuinte vor beneficia de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]