Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Banii ca factor motivational pentru manageri si angajati

de Maria Nicutar 22 Oct. 2011 5160
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Motivatia a devenit un concept discutat la ordinea zilei. Stim care sunt efectele crizei economice asupra afacerilor de pretutindeni si stim si care sunt efectele sale nocive asupra angajatilor. Incercam prin toate modalitatile sa ii motivam si sa le oferim noi surse de pasiune si entuziasm pentru a se atinge niveluri superioare de performanta si eficiente si ne uitam, in final, catre bani ca si stimul potrivit.

Recompensele materiale au fost si inca sunt printre cele mai puternice moduri de a ne motiva angajatii si managerii. Pentru unii dintre acestia conteaza mai mult sansele adeverite de promovare, preluarea unui titlu de post care sa rezoneze cu asteptarile lor, posibilitatea de a le oferi mai mult timp liber pentru a fi alaturi de familiile lor, existenta unui program de lucru flexibil.

Toate acestea conteaza intr-o mare masura in cazul anumitor angajati. Daca privim catre cei care sunt parinti si sunt presati de timp, de un orar incarcat si sunt responsabili de cresterea si educarea copiilor lor in cea mai mare parte a timpului, oferta unui program flexibil poate sa intreaca sau sa compenseze intr-o anumita masura banii ca si factor motivational.

In ceea ce priveste tehnica de motivare a managerilor si angajatilor prin intermediul recompenselor materiale, putem admite faptul ca aceasta trebuie sa devina o tehnica repetitiva. Stimulul produs de bani isi pierde din tarie pe masura ca timpul trece si in mod constant va fi nevoie de o noua interventie.

Banii sunt unelte extrem de eficiente in motivarea angajatilor si managerilor si este nevoie de prezenta lor in seria de factori motivationali pentru afacerile ce se doresc profitabile si datorita faptului ca banii se materializeaza in diverse aspecte si forme.

Cu banii se ofera sansa catre angajati si manageri de a-si inscrie copiii in centre de educatie mai moderne, de a-si cumpara o masina, de a-si petrece vacanta intr-o destinatie dorita, de a-si asigura un fond banesc pentru copiii lor samd.

Iata cum acest factor motivational, atunci cand este utilizat in mod corect devine o sursa de factori care redau linistea, care ofera speranta, care reusesc intr-o masura importanta sa determine beneficiarii sa depuna si mai mult efort in atingerea lor. Totul se revarsa in conturile de profit pentru afacerile care isi inteleg angajatii si care si-i valoreaza.


Tags: motivatiemotivare angajatimotivare managerirecompense materiale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]