Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Bere artizanala. Procesul de brasaj
06 Ian. 2023
351

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Brasajul reprezinta totalitatea transformarilor care au loc din momentul amestecarii fainii de malt cu apa si pana la obtinerea mustului.
Afla mai multe detalii despre realizarea, lansarea si dezvoltarea berii artizanale cu ajutorul ghidului complet "Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
Factorii care influenteaza brasajul sunt: cantitatea si calitatea apei; calitatea maltului; natura amidonului din plamada; temperatura si valoarea pH; compozitia macinisului; procedeul de brasaj.

Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online

Afacere la cheie cu flori in ghiveci

Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Factorii care influenteaza brasajul sunt: cantitatea si calitatea apei; calitatea maltului; natura amidonului din plamada; temperatura si valoarea pH; compozitia macinisului; procedeul de brasaj.
In aceasta faza a procesului tehnologic se desfasoara doua importante procese: zaharificarea amidonului si hidroliza proteinelor.
Amidonul, sub actiunea amilazelor se transforma in dextrine si maltoza ca produsi principali conform reactiilor:
(C6H10O5)n → x (C6H10O5) n/x dextrina 20%
(C6H10O5)n + n/2 H2O → n/2 C12H22O11 maltoza 80%
In timpul zaharificarii apar insa si alti constituenti cum sunt: hexozele, zaharoza, maltotrioze s.a.
Asupra celor doi constituenti ai amidonului (amilaza si amilopectina) actioneaza α si β amilaza. In functie de temperatura, pH-ul optim variaza intre 4,6 si 6 pentru α amilaza si 4,4 si 6 pentru β amilaza.
Cand temperatura este mai scazuta si pH-ul optim este mai scazut. Astfel, pentru α amilaza la temperatura de 30 grade C pH-ul optim este de 4,6-4,7, iar la temperatura de 70 grade C pH-ul optim este de 5,8 - 6.
Cand temperatura este mai scazuta si pH-ul optim este mai scazut. Astfel, pentru α amilaza la temperatura de 30 grade C pH-ul optim este de 4,6-4,7, iar la temperatura de 70 grade C pH-ul optim este de 5,8 - 6.
Hidroliza proteinelor
In orz si malt se gasesc urmatoarele categorii de proteine: albuminele (leucozina orzului); globulinele (edestina orzului); prolaminele (hordeina orzului); glutelinele.
Din malt, in must trec numai 30-35% din substantele proteice. Asupra acestora actioneaza proteinazele, peptidazele si amidazele. In urma hidrolizei substantelor proteice in medie apar albumoze, peptone, polipeptide si aminoacizi (necesari nutritiei drojdiilor).
Enzimele proteolitice actioneaza bine la temperaturi de 48-50 grade C si pH 4,3 - 5,0.

Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 5 din 5 - 1 vot.Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de afaceri cu profit. 7 Afaceri de succes pentru tine
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de afaceri cu profit. 7 Afaceri de succes pentru tine
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2023
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- NOU: Ghid pentru plantatia ta de Paulownia - o afacere cu radacini viguroase si roade financiare bogate!