Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BlueAir a notificat AAAS in vederea predarii catre stat a dreptului de proprietate asupra actiunilor

de Bianca Tila 18 Nov. 2022 522
BlueAir a notificat AAAS in vederea predarii catre stat a dreptului de proprietate asupra actiunilor
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a fost notificata de catre actionarii Blue Air Aviation S.A. pentru a se prezenta in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, in vederea predarii dreptului de proprietate asupra a 75% din actiunile operatorului aerian catre stat, transmite Agerpres.

"Avand in vedere ca solicitam executarea garantiei de peste 13 luni de zile, imediat ce am primit notificarea din partea Ministerului Finantelor, actionarii Blue Air Aviation S.A. au notificat Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.) pentru a se prezenta in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) a Societatii, in vederea indeplinirii obligatiei de garantare de catre actionarii actuali si predarii dreptului de proprietate asupra a 75% din actiunile Societatii Statului Roman, prin A.A.A.S.
 
In cursul zilei de astazi, 18 noiembrie 2022, Actionarii Societatii au fost contactati telefonic de reprezentantii A.A.A.S. prin care s-a solicitat o intalnire in vederea stabilirii detaliilor tehnice in care aceasta predare sa aiba loc", arata Blue Air.
 
De asemenea, compania a mentionat ca va comunica public noua structura a actionariatului. Ulterior, actionarul majoritar va decide modalitatea de comunicare publica a situatiei Blue Air.
 
Ministerul Finantelor a solicitat Eximbank pentru o analiza cu privire la posibilitatea executarii garantiilor companiei depuse la acordarea imprumutului de peste 300 de milioane de lei pentru compensarea pierderilor suferite din cauza pandemiei si pentru acoperirea partiala a nevoilor urgente de lichiditate.
 
"Ministerul Finantelor, in calitate de garant al imprumutului acordat companiei aeriene Blue Air Aviation SA de catre Eximbank SA, a semnalat Bancii, in calitatea sa de creditor, sa analizeze posibilitatea punerii in aplicare a prevederilor Scrisorii de Garantie care acordau finantatorului dreptul de executare a acesteia. 
 
Demersul a fost necesar ca urmare a neindeplinirii in mod repetat de catre compania aeriana Blue Air a obligatiilor asumate in cadrul ajutorului de stat oferit de statul roman, respectiv neachitarea dobanzilor si a ratelor de capital aferente creditului contractat cu garantia statului", se arata intr-un comunicat al MF.
 
In ceea ce priveste Eximbank Romania, aceasta a acordat companiei un credit de peste 300 milioane de lei pe o perioada de sase ani.
 
Blue Air a anuntat, pe 6 septembrie, ca va suspenda toate cursele programate pana la data de 12 septembrie. Motivul sustinut a fost poprirea tuturor conturilor companiei de catre Ministerul Mediului.
 
In ciuda faptului ca Administratia Fondului pentru Mediu a anuntat o zi mai tarziu decizia suspendarii popririi asupra disponibilitatilor banesti ale companiei Blue Air Aviation si stabilirea unui grafic de 12 luni pentru achitarea creantei, operatorul aerian a anuntat ca va relua zborurile din 10 octombrie. Compania a precizat ca nu dispunea de fonduri necesare pentru plata combustibilului si celorlalte cheltuieli operationale, necesare zborurilor planificate incepand cu data de 12 septembrie.
 
Ulterior, lucruri s-au schimbat, iar Blue Air a revenit spunand ca zborurile nu vor fi reluate nici din data de 10 octombrie. La acel moment, compania a motivat faptul ca se afla in discutii cu potentiali investitori, creditori si Guvernul Romaniei pentru a-si restructura profitul de capital.
 
Numarul total de pasageri afectati de anularile zborurilor este de aproximativ 230.000 in perioada 6 septembrie - 9 octombrie 2022.
 
Blue Air este cea mai mare companie aeriana romaneasca dupa numarul de pasageri transportati. Compania se mandreste cu 17 ani de activitate, peste 32 de milioane de pasageri si peste 340 milioane de kilometri parcursi in aer.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: blue aireximbank romaniaactiuni blue air

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]