Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Brico Depot Romania continua sa creasca si post-pandemie

de Bianca Tila 25 Mai. 2022 1118
Brico Depot Romania continua sa creasca si post-pandemie
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Brico Depot Romania continua sa inregistreze cresteri, pe un trend pozitiv al vanzarilor. Retailerul a vandut cu 13,9% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, inregistrand cu 32,8% peste primul trimestru din 2019.

Brico Depot face parte din lantul de magazine de bricolaj operat de compania britanica Kingfisher. Acesta se inscrie pe locul doi dupa Dedeman pe piata de profit. In primele trei luni ale anului curent a reusit sa vanda in valoare de 62 de milioane de lire sterline, potrivit rapoartelor financiare ale Kingfisher.
 
Vanzarile din primul trimestru sunt cu 13,9% mai mari fata de perioada similara a anului trecut si cu 32,8% fata de T1 din 2019. Romania se inscrie ca a doua tara din grup, dupa Polonia (vanzari acumulate in valoare de 423 de milioane de lire, cu 54,5% mai mult), care inregistreaza cresteri fata de 2021.
 
Vanzarile au insumat 3,2 miliarde de lire sterline, cu 5,4% sub nivelul anului anterior in termeni comparabili, dar cu 16,2% fata de 2019. La nivel de grup s-au inregistrat castiguri in urma unei cote de piata mai mari. 
 
Piata de bricolaj si cea a comertului se dovedesc rezistente, mentinandu-si previziunile pentru intreg anul, potrivit grupului ce detine B&Q si Screwfix (Marea Britanie) si Castorama (Franta).
 
"Continuam sa gestionam eficient presiunile inflationiste si cele legate de lantul de aprovizionare. Disponibilitatea produselor noastre este in prezent foarte aproape de nivelurile -normale- pentru toate brandurile noastre. 
 
Privind in perspectiva, reiteram estimarile privind profitul pentru anul fiscal 22/23 ( de aproximativ 770 de milioane de lire sterline, in scadere de la 949 de milioane de lire sterline in 2021-22, cand vanzarile au fost stimulate de pandemie n.red).
 
Ne concentram pe realizarea obiectivelor noastre strategice si a initiativelor noastre de crestere, inclusiv in ceea ce priveste cresterea piatei comertului electronic, extinderea Screwfix in Marea Britanie si Franta, noi deschideri de magazine in Polonia, cresterea in continuare a bazei noastre de clienti comerciali", a declarat Thierry Garnier, Chief Executive Officer ( CFO) in cadrul companiei.
 

Brico Depot Romania

Brico Depot este un lant de bricolaj din Franta. Acesta a fost fondat in 1993 de catre compania Castorama Dubois, urmand sa fie preluat de grupul britanic Kingfisher Group. In prezent, Kingfisher numara peste 1.080 de magazine in noua tari din Europa si China.
 
Brico Depot Romania face parte din grupul Kingfisher. Acesta a intrat pe piata din Romania in 2013, dupa o achizitie a lantului de magazine Bricostore. Brico Depot a devenit al doilea jucator de pe piata DIY din Romania, in urma achizitiei Praktiker din 2017. Compania se bucura de 35 de magazine si peste 2.600 de angajati.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bricobrico depotbricolaj

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]