Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Britanicii incep o investigatie la Apple

de Florin Amariei 05 Mar. 2021 1695
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Consiliul Concurentei din Marea Britanie anunta ca incepe o investigatie formala la Apple, in urma mai multor plangeri facute de dezvoltatorii de aplicatii.

Institutia va analiza daca Apple detine o pozitie dominanta in distribuirea aplicatiilor pe dispozitivele sale in Marea Britanie, a anuntat Autoritatea pentru piete si concurenta (CMA).
 
Politicile de plati ale magazinului de aplicatii App Store al Apple au atras de mult timp plangeri din partea dezvoltatorilor de aplicatii, intrucat le impun de foloseasca sistemul sau de plati, care practica comisioane cuprinse intre 15% si 30%.
 
Apple este in conflict si cu compania Epic Games, creatoare popularului joc Fortnite, care anul trecut a incercat sa evite plata unui comision de 30% prin lansarea unui sistem de plati propriu in cadrul aplicatiei, ceea ce a determinat Apple sa excluda Fortnite din magazinul sau.
 
Producatorul de iPhone-uri a anuntat joi ca va colabora cu autoritatea de reglementare.
 
Anul trecut, Comisia Europeana a deschis la randul sau o investigatie impotriva Apple, legata de comisionul impus de App Store.
 
De asemenea, Comisia Europeana ar putea deschide la randul sau o investigatie antitrust impotriva Apple, in urma unei plangeri din partea Spotify, potrivit careia Apple isi favorizeaza propriul sistem de streaming muzical, au declarat, joi, doua persoane apropiate situatiei.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: investigatieappleconsiliul concurenteimarea britanieaplicatii apple investigatie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Consiliul Concurentei demareaza o noua analiza

de Bianca Tila
05 Mar 2024
Consiliul Concurentei a anuntat ca a demarat o analiza care vizeaza evaluarea conduitei adoptate de detinatorii de licente unice software fata de...

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea activitatii de intermediere in asigurari

de Bianca Tila
07 Dec 2023
Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Safety Broker de Asigurare intentioneaza sa preia activitatea de intermediere in asigurari...

Lorelai vrea sa preia Irrimec SRL, Otech SAS si Otech. Ce spune Consiliul Concurentei?

de Bianca Tila
27 Sep 2023
Consiliul Concurentei a anuntat autorizarea tranzactei prin care Lorelai S.p.A intentioneaza sa preia companiile Irrimec S.r.l, Otech SAS si Otech 40....

Consiliul Concurentei: Evofarm vrea sa preia 22 de farmacii ale companiei Farmacia de la Tara

de Bianca Tila
18 Sep 2023
Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care grupul Evofarm intentioneaza sa preia 22 de farmacii ale companiei Farmacia de la Tara SRL....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]