Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calendarul apicultorului in luna septembrie

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Septembrie. Aceasta perioada se caracterizeaza prin aceea ca numarul de albine, intensitatea cresterii puietului si activitatea de zbor se diminueaza. Ziua devine egala cu noaptea iar precipitatiile sunt reduse, umiditatea fiind relativa.

La albinele care se pregatesc de iernare se acumuleaza in corp importante cantitati de glucide, proteine si lipide care alcatuiesc „corpul gras”. Glucidele ajuta la functionarea muschilor, lipidele alcatuiesc rezervele grase iar proteinele sunt indispensabile pentru alimentarea larvelor si matcii in perioadele cand culesul de polen este intrerupt.

Cresterea albinelor. Ghidul apicultorului de succes

Lucrarile care se executa in aceasta perioada sunt:

- se stramtoreaza si organizeaza corespunzator cuiburile si fagurii cu miere, pastura si puiet ramasi in vederea iernarii;

- se controleaza calitatea mierii din faguri si se identifica eventuala miere de mana;

- se efectueaza tratamentele pentru combaterea varoozei;

- echilibrarea rezervelor de hrana intre familiile stupinei cu observatia ca pe durata sezonului rece cantitatea de miere necesara unei singure familii ca rezerve de hrana este de minimum 18-20 kg;

- se unesc familiile care nu sunt pregatite de iernat, de obicei acele familii care ocupa mai putin de 3-4 faguri acoperiti de albine;

- se inlocuiesc matcile batrane sau necorespunzatoare cu matci tinere provenite din rezerva stupinii, se va urmari ca materialul introdus sa fie de calitate superioara, crescut din suse valoroase. Se va evita introducerea botcilor de roire sau botcilor de salvare;

- administrarea de stimulente nutritive este necesara mai ales in zonele de deal si munte, unde culesurile tarzii sunt de mica intensitate sau lipsesc. Stimularea se va face cu sirop de zahar in raport de zahar: apa = 1:1 sau 2.1. Stimularea se poate face si prin introducerea de rame cu miere si pastura;

- se recomanda ca in noptile mai reci cuibul sa fie protejat impotriva frigului;

- se tine cont de repararea, reconditionarea, dezinfectarea si vopsirea echipamentului vechi si construirea si asamblarea echipamentului nou;

- stabilirea productiei totale si productiei marfa la miere, ceara si alte produse;

- daca pe timpul verii albinele trebuiau tinute in locuri umbroase, acum stupii trebuie expusi in zona cea mai insorita din stupina.


Cresterea albinelor este o afacere accesibila oricui doreste sa obtina venituri suplimentare sau chiar sa cladeasca un business adevarat pentru ca mierea romaneasca ecologica este foarte ceruta la export - Cresterea albinelor. Ghidul apicultorului de succes.




Tags: apicultorapiculturastupinacalendarul apicultoruluifamilii de albinealbine

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]