Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand parteneriatele de afaceri nu mai functioneaza...

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De foarte multe ori, parteneriatele de afaceri nu functioneaza timp indelungat si ne trezim in afaceri alaturi de persoane care nu mai reprezinta soluatia viabila in afaceri. Poate muncesc mai putin decat noi, poate nu mai detin aceleasi principii si valori in afaceri ca la inceput, poate sustrag din incasari si isi conduc partea lor din afaceri pentru a-si satisface interesele personale in exclusivitate.

Problemele sunt numeroase si de aceea, multi antreprenori si experti din mediul business nu recomanda parteneriatele in afaceri.

Pe buna dreptate, parteneriatele in afaceri sunt riscante si implica o suma de probleme grave, care se rasfrang asupra bunului mers al afacerii. Partenerii de afaceri se schimba, parerile si convingerile lor se schimba, motivatia, entuziasmul si pasiunea pentru afaceri se schimba, etica si principiile in functie de care se ghideaza in conducerea afacerilor se pot schimba si lucrurile pot lua o turnura nefavorabila.

Partenerii de afaceri pot cateodata sa depuna mai putin efort sau sa paseasca pe un drum gresit fara sa constientizeze acest lucru si o simpla discutie ii poate aduce in directia corecta. Apoi, trebuie sa realizam ca partenerii de afaceri pot trece prin perioade mai dificile, poate au nevoie de mai mult timp pentru a-l petrece alaturi de familie, poate au aparut membri noi in familia lor si disponibilitatea de a conduce si administra afacerile a scazut.

Trebuie sa mai luati in calcul si maniera in care dvs va ocupati de conducerea afacerilor si maniera in care este perceput stilul in care preluati si responsabilitatile partenerului dvs de afaceri.

Ganditi-va la acest aspect si stabiliti clar daca este posibil ca dvs sa fi intrat in acest cerc vicios de la bun inceput si partenerul de afaceri sa considere ca doriti sa va ocupati dvs de anumite aspecte ale afacerii. S-ar putea ca partenerul de afaceri sa creada ca vreti sa il inlocuiti sau nu sunteti multumit de maniera in care se achita de sarcinile pentru care detine responsabilitatea.

O alta problema este cea care se iveste cand partenerii de afaceri nu mai detin cunostintele necesare sau competentele care sa ii ajute sa isi duca sarcinile la indeplinire si acest lucru face sa para ca muncesc mai putin.

Trebuie sa analizati situatia in care va aflati si sa mergeti la sursa problemelor cu care aveti de-a face. Intotdeauna o discutie amicala poate fi solutia inainte de a va inchide afacerea, de a-i cumpara partea sau de a parasi afacerea pentru a va demara alta pe cont propriu sau impreuna cu un alt partener de afaceri.




Tags: afaceriparteneri de afaceriparteneriat de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]