Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Caracteristici importante in alegerea lemnului pentru mobilier

de Ideideafaceri.ro 06 Sep. 2011 8397
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile cu lemn si cele de confectionare si comert de mic mobilier sunt afaceri banoase si care implica anumite cerinte din partea antreprenorilor doritori sa se afirme in acest domeniu. Cunostintele si experienta in lucrul cu lemnul sunt vitale si va asigura succes in afaceri odata cu ofertele de produse de calitate imbatabila. Iata o introducere in arta de a alege cel mai bun material lemnos pentru mobilierul dorit si principalele caracteristici de care trebuie sa tineti cont:

Culoarea naturala. Aceasta caracteristica variaza de la o specie de lemn la alta si chiar la aceeasi specie, in jurul unei culori specifice drept culoare de baza. Culorile galben, brun, rosu, cenusiu, negru sunt culori de baza ale lemnului. Speciile din zona temperata au o gama restransa de culori, de nuante mai sterse pe baza de alb, galben, brun, rosu si cenusiu

Prin culoarea lemnului se intelege, de fapt, culoarea zonei de duramen. Aceasta zona constituie zona lemnului matur. Iata o clasificare in functie de culoarea duramenului:
-    lemn alb: brad, molid, paltin, plop etc.;
-    lemn alb-cenusiu: carpen etc.;
-    lemn alb-galbui-rosiatic: stejar, tei, pin etc.;
-    lemn alb-galbui-roz: lariat etc.;
-    lemn alb-rosiatic: fag, mesteacan etc.;
-    lemn brun-brun deschis-roz-rosiatic: nuc, par etc.;
-    lemn brun-rosiatic: tisa, castanul, mahonul etc.;
-    lemn negru: abanosul etc.
Culoarea naturala a lemnului se modifica in timp, devenind brun-cenusiu, fenomen cunoscut sub denumirea de imbratranire naturala.

Textura reprezinta aspectul macroscopic al orientarii in spatiu a elementelor componente din sectiunea transversala a lemnului. Ea poate sa fie fina, mijlocie sau grosiera. Textura este foarte expresiva la speciile lemnoase cu diferente de culoare in cadrul inelului anual. Ea contribuie la ridicarea valorii de intrebuintare a unor specii, in special cand obiectele ce vor fi executate urmeaza sa aiba culoarea naturala a lemnului.

Desenul este definit prin caracterul liniilor, figurilor si formelor din cadrul suprafetelor de lemn sectionat. Desenul imprima lemnului caracter ornamental sau estetic.

Mirosul natural are importanta practica numai la alegerea lemnului pentru mobilier sau ambalaje in care se vor pastra produse alimentare. Mirosul lemnului in stare verde este functie de natura substantelor – rasini,uleiuri eterice, substante natural etc. – pe care le contine. Mirosul dispare prin uscare, dar se reactiveaza dupa umezire, chiar cand are intensitate redusa.

Luciul este determinat de proprietatea lemnului de a reflecta lumina. Gradul de luciu depinde de stuctura lemnului, de felul sectiunii si de modul cum cade lumina pe suprafata sectionata. Dintre speciile autohtone, paltinul trece drept lemnul cu luciul cel mai pronuntat.

Duritatea este proprietatea prin care se exprima rezistenta la zgariere, strapungere sau deformare a lemnului. Notiunea de duritate a lemnului serveste pentru clasificarea ca lemn de esenta tare sau moale. Duritatea lemnului are valori diferite pe cele trei sectiuni – transversal, radial, tangential - ,cele mai ridicate valori inregistrandu-se pe sectiunea transversala.

Pentru informatii specializate complete aveti la dispozitie un ghid realizat de experti din domeniul afacerilor cu lemn si cu mic mobilier!






Tags: mic mobiliermobilierafaceri lemnafaceri mobilier

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]