de Andrioae Ruxandra
23 Iul. 2014
3182
Te intereseaza domeniul afacerilor online? Esti expert in SEO? Poti intelege complexitatea si tehnicile generarii traficului? Poti face fata unei schimbari continue si nesigure? Atunci ar trebui sa-ti infiintezi o agentie de SEO.
SEO, adica Search Engine Optimization, este strategia de marketing cea mai adoptata din mediul online, asta pentru ca SEO atrage traficul in mod constant si garanteaza rezultate pe termen lung. Datorita eficientei SEO ca instrument pentru trafic, afacerile mici, mijlociii sau mari aloca o parte din bugetul lor acestei strategii de marketing online. In acest mod se explica faptul ca SEO este in continua crestere. Daca ai cunostinte despre SEO, poti face un profit destul de mare prin deschiderea unei agentii.
Mai jos ai 5 motive care sa te convinga sa iti deschizi o agentie SEO:
1) A deschide o astfel de agentie este destul de simplu de realizat si nu implica un capital enorm;
2) Nu presupune o administrare continua si majoritatea operatiunilor sunt executate automat;
3) Iti permite sa iti extinzi afacerea si sa cresti prin intermediul externalizarii fara sa suporti costuri suplimentare;
4) Numarul micilor afaceri online creste rapid, dar din nefericire, afacerile solide nu se gasesc in acelasi mediu. Este o oportunitate pentru tine sa faci un profit extra convingandu-i pe antreprenori sa aleaga domeniul online si sa le arati cum stau lucrurile cu traficul si clientii;
5) Poti avea un venit extra si prin metoda copywriting-ului SEO, scrierea articolelor, web design, graphic design, comertul online etc.
Avand in vedere ca principalul scop al unei agentii de SEO este sa creasca traficul site-ului unui client, care apoi se va tranforma in profit, este necesar sa stii anumiti termeni de baza si cum functioneaza. De exemplu, construirea link-urilor, cautarea cuvintelor cheie, profilul unui link, analize SEO, managementul blogurilor etc.
Planul de afacere trebuie sa includa scopul afacerii, ideile tale, obiectivele, clientela-target, competitia etc. Trebuie sa alegi locatia pentru afacere, iar pentru inceput vei administra afacerea de acasa, pentru a evita anumite cheltuieli inutile. Va trebui sa faci rost de echipamente pentru afacerea ta. Pe langa conexiune la internet, vei avea nevoie si de software pentru a-ti organiza afacerea. Apoi, vei angaja redactori freelanceri care sa creeze articole optimizate. Pe langa asta, iti vei optimiza propriul site, dupa ce iti vei alege furnizorul de servicii si platforma in care vei activa. Vei stabili si modalitatea de plata (indicata ar fi cea prin cardul de credit).
Trebuie sa iti lansezi pe piata serviciile aplicand SEO pe propria ta afacere si sa fii vizibil; cu cat vei avea mai multe cereri, cu atat afacerea ta va avea mai mult profit.
Este important sa te informezi asupra acestui domeniu, mai ales ca trebuie sa inveti totul despre SEO si sa ai rabdare, pentru ca ai nevoie de timp. Industria SEO este in continua evolutie, se schimba in permanenta. O singura schimbare iti poate anula eforturile pe care le-ai facut, asadar trebuie sa fii intotdeauna in varful afacerii, invatand si punand in practica.
Daca nu ai clienti, nu ai nicio afacere. De aceea, trebuie sa-i atragi si sa le oferi servicii care sa-i avantajeze. Industria SEO este competitiva si iti poti brandui compania, astfel incat clientii tai sa te recomande si altora.
Un antreprenor responsabil stie ca poate combina utilul cu placutul, iar clientii tai iti vor pune intrebari despre pasiunea ta, adica SEO. Trebuie sa comunici cu ei si sa le fii devotat, sa le explici basic-ul acestui instrument de marketing, ca rasplata a faptului ca au apelat la tine.
Sursa: www.mytopbusinessideas.com
Tags: afaceriidei de afaceriseoagentie seoafacere seoafaceri onlinemarketing