Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CEC a reusit sa obtina profit in crestere in 2021

de Idei de afaceri 14 Feb. 2022 1477
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Datele publicate luni de CEC Bank arata ca anul 2021 a adus o crestere a profitului fata de 2020.

"CEC Bank a incheiat 2021 cu un profit net estimat, neauditat, de 355 milioane de lei, acesta fiind al treilea an consecutiv in care banca raporteaza rezultate record pentru ultimii 15 ani, peste tintele din buget. In paralel, banca si-a consolidat procesul de modernizare si transformare, iar rezultatele sunt deja vizibile: activele bancii au depasit pragul de 50 de miliarde de lei (50,6 miliarde lei), in crestere cu 22,7% fata de anul trecut", anunta banca.
 
Profitul net al CEC Bank s-a ridicat, in 2021, la 355 de milioane de lei (estimat, in curs de auditare), in crestere fata de 337,7 milioane lei in 2020. Veniturile nete din dobanzi au insumat 1,1 miliarde de lei si au ramas stabile comparativ cu anul anterior, in conditiile in care, in primele noua luni ale lui 2021, pe piata bancara, ratele s-au aflat la un nivel minim istoric, iar tendinta de crestere a dobanzilor a inceput sa se manifeste abia din trimestrul al patrulea.
 
Veniturile nete din comisioane au continuat sa creasca sustinut – cu 11,4%, pana la 297,5 milioane de lei, in linie cu strategia bancii de a-si diversifica sursele de venit.
 
”2021 a fost un an in care am fost foarte activi. Am reusit sa facem pasi mari in directia transformarii CEC Bank si rezultatele sunt deja vizibile: activele bancii au crescut cu 22,7% fata de anul trecut, numarul de utilizatori de Mobile Banking a crescut cu 85%, iar volumul tranzactiilor digitale s-a dublat. Si am reusit sa atragem un numar record de clienti noi (peste 135.000) - care au ales CEC Bank ca banca de casa, si folosesc cardurile, conturile si aplicatiile online CEC Bank pentru operatiunile de zi cu zi. Calatoria continua si, in 2022, avem planuri la fel de ambitioase de transformare: vom aduce noi produse in mediul online si vom continua sa ne dezvoltam modelul de afaceri hibrid, care deserveste atat Romania rurala, nedigitalizata, cat si clientii moderni - digitali”, a declarat Bogdan Neacsu, presedinte CEC Bank.
 
Portofoliul total de credite acordate clientelei nebancare (sold bilantier) a crescut cu 17% anul trecut (peste media pietei – 14,8%), pana la 26,9 miliarde de lei.
 
Depozitele atrase de la clienti au crescut intr-un ritm solid (+20,8%), pana la 41,9 miliarde de lei, cu o pondere de circa 70% a segmentului populatiei.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: ceccec bankprofit cec bank 2021

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]