Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de viitor in Romania. Idei de businessuri prospere in urmatorii ani

de Idei de afaceri 29 Dec. 2023 52107
Afaceri de viitor in Romania. Idei de businessuri prospere in urmatorii ani
4.28 din 482 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Piata globala este intr-o continua dezvoltare, iar tehnologia devine in fiecare zi gradual parte mai integranta din viata noastra. Ideile de afaceri online sunt, in mare parte, idei de afaceri de viitor.

Nimeni nu se mai teme de computere si incercam sa ne usuram viata cat mai mult prin intermediul uneltelor care ne stau la dispozitie in mediul online. Ideile de afaceri profitabile in Romania trebuie sa priveasca in mare pondere catre trendurile de marketing care ne schimba dinamica mediului de afaceri.
 
Incercam sa ne implicam in ideile de afaceri cu mare potential de succes, in domenii precum: social media, mediul online, e-commerce, consultanta, cloud computing si nu numai. Romania detine potential mare de dezvoltare pentru mediul business si progresul trebuie sa continue si la noi, pe modelul tarilor mai dezvoltate. 
 
Intotdeauna ideile de afaceri trebuie sa vina in intampinarea anumitor nevoi si probleme, sa vina cu solutii viabile, rapide si avantajoase pentru ambele parti (proprietarii de afaceri si beneficiarii directi si indirecti).
 
Intotdeauna vor rezista si vor prospera acele idei de afaceri care rezolva probleme ardente, probleme care ne macina sanatatea si resursele financiare. Iata ce afaceri poti pune in practica inca de pe acum pentru a fi pregatit provocarilor pe care le vor aduce anii urmatori.

- Reconditionarea masinilor vechi 

Masinile continua sa fie o investitie buna. De cele mai multe ori proprietarii pastreaza masinile vechi din motive sentimentale, insa in timp se deterioreaza. Starea masinilor vechi se strica din cauza neglijentei, iar piesele de schimb devin din ce in ce mai greu de gasit.
 
Aceasta idee de afacere se muleaza perfect pe oamenii specializati, care au expertiza necesara. Astfel, puteti da viata din nou vehiculului, reconditionand tapiteria si vopseua exterioara. Pentru a extinde aceasta afacere puteti inchiria masinile vechi pentru diferite evenimente, in functie de modelul vehiculului.

- Agricultura aeroponica – idei de afaceri de viitor 

Acest tip de agricultura nu foloseste solul sau apa, ci aerul si umiditatea atmosferica pentru cultivarea legumelor si ierburilor. Legumele rezultate dintr-o astfel de agricultura nu contin substante chimice toxice si au mai multi nutrienti. 
 
Pentru a demara aceasta afacere aveti nevoie de un spatiu generos adecvat, deoarece plantele sunt suspendate in aer cu o baza mica sau deloc. De asemenea, este necesar si un echipament de control al umiditatii si pulverizatoare pentru crearea unui mediu cetos plantelor.
 

- Companie de infiintare a energiei solare la domiciliu

Energia solara a devenit tot mai cunoscuta in randul romanilor. O astfel de afacere este o oportunitate uriasa de a genera propria energie si de a face bani. 
 
Pentru a demara aceasta afacere aveti nevoie de achizitionarea unor echipamente solare pe care oamenii sa le instaleze pe acoperisurile caselor. Energia solara este conectata la bateria principala pentru a furniza energie suplimentara cladirii. Aceasta idee este in curs de dezvoltare si puteti profita de o concurenta mica.
 

- Companie specializata in reclame 

Agentiile de publicitate sunt cautate si profitabile. Fiecare business are nevoie de reclame si vizibilitate in spatiul virtual. Astfel, o companie specializata in reclame care aduce un nou concept produsului va atrage clientul mai repede. 
 
Pentru a demara aceasta afacere ai nevoie de un studio, ecrane verzi si aparate foto-video. Daca faci parte din aceasta industrie, nu mai sta pe ganduri si incepe-ti propria afacere.
 

- Centru spa

Mereu va exista nevoia de relaxare si evadare din cotidian. Astfel, iti propunem o idee profitabila pentru urmatorii ani, in care implicarea ta va conta. Aceasta idee este una pe termen lung avand in vedere investitia. 
 

- Cresterea si comercializarea plantelor medicinale

O astfel de afacere functioneaza inca din vechile timpuri. Este intr-o continua dezvoltare, avand in vedere interesul oamenilor de a se trata mai sanatos cu ceea ce ii ofera natura. 
 
Aceasta afacere poate fi demarata cu ajutorul plantelor precum catina, castravetele amar, menta, musetel sau lavanda. Toate pot fi comercializate atat ca atare, cat si sub forma unor produse. 
 

- Afacere cu uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale au cunoscut o popularitate in Romania, in ultimul timp. Acestea sunt folosite adesea ca forma de relaxare sau introduse in aceasta rutina. De asemenea, acestea au diverse beneficii si avantaje, precum uleiul esential de cimbru in combaterea furnicilor.
 
O astfel de afacere, prin care fabrici sau comercializezi plante pentru uleiuri esentiale, se inscrie in topul afacerilor de viitor in Romania. 

- Campus pentru retreat si teambuilding

Un astfel de campus necesita o investitie majora, insa profitul nu va intarzia sa apara. Aceasta idee de afacere este ideala pentru cei ce vor sa imbine utilul cu placutul, puteti opta pentru un campus in natura. 
 
Aceasta idee este din ce in ce mai populara, datorita necesitatii omului de relaxare si scapare din mediul obisnuit plin de trafic si aglomeratie. Intr-un astfel de spatiu este ideala organizarea evenimentelor corporatiste. Pentru conferinte sau teambuilding-uri varianta de a discuta subiecte importante intr-un campus este inovatoare, atat pentru angajati, cat si pentru companie.
 

- Salon de frumusete

Serviciile de infrumusetare fac parte din acele domenii ce vor fi mereu in trend. Nevoia de frumusete nu este manata doar de un eveniment, ci de clientul care doreste sa arate bine in orice moment. Astfel, aceasta idee de afacere aduce profit garantat, mai ales daca strategiile din domeniul online sunt utilizare eficient. 

- Programator – afacerile viitorului

In prezent, totul se axeaza pe online, nu mai exista afaceri ce pot vedea crearea unui site ca pe o optiune. Online-ul este o cerinta de incredere si transparenta pentru viitorii clienti, astfel ca o afacere in acest domeniu prezinta beneficii financiare considerabile.
 
Atat pentru site-uri, cat si pentru diverse aplicatii este un domeniu solicitant, unde clientii vor veni imediat. In aceasta afacere ai nevoie de cunostiinte solide de programare sau de oameni specializati cu care poti incepe o colaborare.
 

-  Dezvoltarea de aplicatii

Avand in vedere ca viata noastra de zi cu zi a devenit legata de tot ce insemana online-ul, aplicatiile sunt la mare cautare. Aplicatiile sunt utilizate in orice domeniu, fie ca vrei sa inveti o limba straina sau vrei sa te joci ceva pentru relaxare, mereu o aplicatie va fi activa. 
 
In acest domeniu profitul este ridicat, cu atat mai mult daca ideea pe care o implementezi are concepte noi. In aceasta afacere iti recomandam sa ai rabdare deoarece crearea unei aplicatii nu este simpla si poate dura ceva timp. Insa, aceasta idee este una de viitor si iti poate asigura oricand un profit urias.
 

- Productie de materiale alternative pentru plastic – idei de afaceri de viitor

Aici poti imbina utilul cu placutul, planeta are nevoie de noi. Plasticul il gasesti oriunde in acest moment, insa alternative ale evitarii folosirii acestuia nu sunt prea multe la numar. 
 
Comisia Europeana a impus tot mai multe masuri pentru reducerea plasticului si reciclarea acestuia. Avand in vedere perioada indelungata in care plasticul a fost folosit, o productie de materiale alternative reprezinta una dintre afacerile viitorului.
 

- Productia de biocarburanti

Mediul trebuie protejat cat mai mult, iar idei de afaceri ce includ acest fapt sunt cele ce vor inregistra profit in urmatorii ani. Alternativele la combustibilii traditionali sunt la mare cautare, mai ales avand in vedere preturile prezente pe piata la carburanti.
 

- Parc de distractii

In relaxare si distractie se merite oricand sa investesti. Aceasta afacere este proftabila indiferent de sezon, mai ales daca alegi o zona acoperita.
 
In aceasta industrie conteaza sa tii pasul cu trend-ul. Cu cat parcul arata mai actual, cu atat oamenii vor veni din curiozitate. Parcurile pe tematici castiga mereu avans, insa nu miza de o singura nisa. Poti incerca pe o zona mai mare amenajarea mai multor parcuri pe diferite tematici si idei.

 

- Produse vegane/vegetariene – afaceri de viitor in Romania

In Romania, numarul oamenilor ce aleg un stil de viata vegetarian sau vegan se inmulteste de la zi la zi, insa dezavantajul acestora este ca in tara nu se gasesc destule variante de mancare. Produsele vegetariane sau vegane sunt la fel de gustoase ca cele ce contin proteina animala, o afacere in acest demers se incadreaza in topul afacerilor de viitor in Romania.
 
Puteti sa inchiriati un spatiu pentru un restaurant vegan/vegetarian si puteti oferi si servicii de livrare la domiciliu. Care ar fi capitalul financiar de care am avea nevoie pentru a incepe o astfel de afacere? Nu mai putin de 80.000 de euro ar trebui sa investim pentru ca aceasta afacere sa fie consolidata si gata sa atinga un prag de rentabilitate in primii doi ani de la lansare. 

 

- Ingrijire gradini/ spatii verzi

Romanii sunt tot mai atrasi de natura si doresc chiar si in propriul balcon sa aiba un mic loc de natura. Totusi, nu toata lumea se pricepe la organizarea si ingrijirea unui spatiu verde.
 
Aici poti interveni tu cu o afacere ce pune la dispozitia clientilor produse de ingrijire, personal autorizat si consultanta in acest domeniu. 
 

- Turism spatial – afaceri de viitor

Tehnologia avanseaza cu un ritm accelrat, astfel ca specialistii preconizeaza ca in urmatorii ani calatoriile in spatiu vor fi foarte solicitate, avand o rentabilitate de miliarde de dolari.

Cu toate ca acest domeniu este inca in dezvoltare, ideea continua sa faca progrese pentru a se extinde. Asadar, o afacere in aceasta sfera este cu sigurata de viitor.
 

- Robotica

Ideea ca robotii vor prelua multe dintre sarcinile noastre este deja cunoscuta si constienta de toata lumea. In prezent, se afla in dezvoltare tot mai multe prototipuri de roboti pentru anumite domenii. Daca esti pasionat de robotica te incurajam sa incepi o afacere. 
 
Specialistii in domeniu sunt la mare cautare, iar tot ce tine de partea tehnica, precum intretinere, reparatii si diagnosticare sunt domenii cu potential de viitor masiv. 
 

- Big data – una dintre afacerile viitorului

Marile companii sunt din ce in ce mai interesate sa afle cat mai multe lucruri despre clientii lor si despre cine ar putea deveni clientii lor. Provocarea nu e legata doar de matematica, statistica si informatica, ci faptul ca informatiile culese trebuie expuse cat mai clar posibil pentru a le putea utiliza la maximum de eficienta.

Daca ai o inlesnire inspre parte de statistica sau programare, atunci e clar ca poti sa pornesti o afacere prin care sa oferi altor companii datele de care au nevoie la un pret corect sau pe pachete de preturi in care incluzi anumite servicii. 
 

- Shop de print-uri 3D

Momentul in care au aparut primele imprimante 3D internetul a fost luat prin surprindere si interesul fata de aceste masini a crescut exponential in 2018. Urmatorii 10 ani vor marca o evolutie si in tipurile de cadouri pe care oamenii le trimit. Investitia intr-o imprimanta de calitate 3D si un program de pregatire pentru a o utiliza cat mai eficient nu este extraordinar de mare, insa ROI-ul te va multumi in anii viitori. 
 

- Software development – afacerile viitorului

O mare parte din inginerii IT care lucreaza in Romania sunt platiti bine si sunt siguri pe locurile lor de munca. Viitorul se va axa insa pe o sectie de servicii IT de care marile companii vor avea nevoie: creativitate externa pentru inteligenta artificiala.

- Terapie

Trebuie sa fie autorizat pentru a oferi astfel de servicii, insa trebuie sa ai in vedere faptul ca relatiile interpersonale sunt din ce in ce mai reci sau limitate. Se prevede faptul ca nevoie de asistenta de specialitate va fi din ce in ce mai mare. Nu ezita sa iti deschizi un cabinet, daca ai o astfel de indeletnicire.
 

- Statii de incarcare pentru masini electrice – idei de afaceri de viitor

Daca ai sa vrei sa cumperi o bucata de teren undeva in mediul urban, poti sa investesti intr-o parcare care ofera si incarcare pentru masinile electrice. Taxezi cu 1 leu pe kW/h si deja ai un profit de 45 de bani pe fiecare kW, pe langa banii pe care ii poti scoate doar din abonamentele pentru parcare. 
 

- Medici veterinari

Animalele de companie sunt din ce in ce mai prezente in orase. Oamenii le iubesc atat de mult, incat vor ce e mai bun pentru ele. Ofera servicii bune si poti obtine o lista lunga de clienti. 
 

- Ferme verticale

Pamantul este din ce in ce mai valoros, iar oamenii cer produse proaspete si bio. Fermele verticale sunt, clar, o investitie de viitor.

- Azil pentru batrani

Cei care inainteaza in varsta acum vor sa aiba batraneti linistite si interesante. Un azil pentru batrani cu teme interesante si ingrijitori inimosi va fi o afacere de succes pe continentul european sau american. 
 

- Afaceri pe eBay – afaceri de viitor in Romania

eBay-ul reprezinta o mare suma de idei de afaceri foarte profitabile. Nu trebuie sa detinem capital solid de investitii si putem incepe sa comercializam produse si obiecte pe care le avem in pod, in pivnite, in garaj sau de prin casa, obiecte de care nu mai avem nevoie, obiecte de colectie si chiar si obiecte confectionate de noi insine, obiecte handmade. Cererea este mare pentru numeroase produse si eBay-ul ne ofera numeroase unelte prin care ne putem consolida veniturile in mediul online.
 

- Content provider

Continutul este rege si toate afacerile online inteleg nevoia de continut bine optimizat si care sa nu isi depaseasca limita impusa de profilul publicatiei sau website-ului in cauza. Avem nevoie de continut actualizat, cu valoare, de continut condensat, de continut pus in forma potrivita pentru a da voie robotilor sa se strecoare in site-uri si sa le indexeze in mod favorabil.
 

- Autor de e-book-uri 

Si e-book-urile sunt produse la mare cautare in mediul online. Multi dintre noi ar putea sa isi puna in aplicare aceste idei de afaceri cu mare usurinta. Aveti nevoie de subiecte de top, de interes, de subiecte care sa atace nise inca putin dezvoltate.
 
Mai aveti nevoie de talent la scris, de bune abilitati de a va promova micile carti electronice si de preturi corect alese in balanta cu nivelul calitatii pe care o oferiti. 
 

- Tutoriale de PHP - idei de afaceri online de viitor in Romania 

PHP-ul a devenit unul dintre cele mai larg utilizate limbaje in mediul online. PHP-ul ne ofera posibilitatea de a ne proiecta un website, de a proiecta un simplu formular, de a proiecta chiar si o parte din design-ul unui site samd. Nu toti stim PHP si cei care detin o specializare clara in domeniu, acreditare chiar, si experienta solida, pot incerca isi puna in aplicare aceste idei de afaceri online prin a pune cap la cap tutoriale de PHP pentru cei care doresc sa faca o incursiune in acest sector de larg interes.
 

- Tutoriale de JAVA 

Si tutorialele de JAVA se cauta si sunt multi cei care ar plati pentru un abonament solidla un newsletter sau pentru un soft interactiv prin intermediul caruia pot invata mai multe despre JAVA. Sunt idei de afaceri online de viitor, idei de afaceri online pe care le pot pune in aplicare cei cu specializare si experienta de lucru.
 

- Tutoriale de Linux 

Linux-ul inca nu a devenit un sistem atat de popular in Romania si sunt multi administratori de Linux care ne pot da lectii utile in acest domeniu de larg interes. Si acestea sunt idei de afaceri online foarte profitabile, idei de afaceri de viitor si cu numeroase oportunitati de dezvoltare. 
 

- Consultanta pentru reducerea costurilor pentru afaceri mici, medii si mari 

Statisticile cele mai recente arata faptul ca majoritatea companiilor care s-au bucurat de succes sau au supravietuit in mod decent pe timp de criza s-au bazat, in mod considerabil, pe strategiile de reducere a nivelului cheltuielilor. Costurile trebuie scazute, insa marea problema sta in identificarea directiilor celor mai potrivite din care putem sa extragem noi surse de economisire baneasca.
 
Consultantii si expertii din acest domeniu va pot ajuta sa decideti de unde trebuie sa taiati si unde anume mai trebuie sa investiti pentru a va mentine activitatea la niveluri inalte de profitabilitate si in 2022 si nu numai.
 

- Coaching educational – afacerei de viitor

Coaching-ul educational reprezinta un concept extrem de popular in tarile vestice si nu numai. Coachii educationali reprezinta profesionisti care pot ajuta studentii si chiar si elevii sa isi gaseasca cariera potrivita si pentru care detin talent si pasiune.
 

- Cursuri de formare de leaderi 

Leadership-ul este si el un concept pe care din ce in ce mai multi romani incep sa se bazeze in mod considerabil. Leaderii se formeaza si au nevoie de acreditari si perioade solide de specializare si cursuri aditionale de supra-specializare.
 
Din ce in ce mai multi leaderi isi vor face aparitia in cadrul marilor companii si antreprenorii care se vor indrepta catre idei de afaceri de infiintare de firme de formare de leaderi vor fi antreprenori castigati. 
 

- Consultanta in achizitii si fuziune

Achizitiile si fuziunile reprezinta un alt sector fertil pentru numeroase afaceri demarate de romani. Putem sa investim in ele cu incredere si sa ne asteptam la necesitati financiare destul de sporite. Veti avea de investit in identificarea unei locatii strategice, in cooptarea de specialisti de top, brokeri, consultantanti, specialisti in negocieri si nu numai. 
 

- Comert online de fotografii de calitate mare – afacerile viitorului din Romania

Daca detineti un aparat digital de mare precizie si tehnici prin care sa obtineti cele mai de calitate fotografii, puteti sa va orientati catre acest domeniu in cautarea celor mai profitabile idei de afaceri. Frumusetea in aceasta afacere este faptul ca veti avea ocazia sa va urmati pasiunea, se presupune o munca placuta si lipsita de efort sau stres si plata este foarte convenabila. 
 

- Antrenor personal/firma de plasare de antrenori personali

Din ce in ce mai multi oameni se indreapta catre serviciile antrenorilor personali si plata se dovedeste una foarte avantajoasa. Puteti sa va dezvoltati afacerea si sa cooptati si alti angajati care sa isi ofere serviciile de antrenori personali si sa va proiectati o mica afacere profitabila.

 

- Bucatar personal/firma de plasare de bucatari personali

Iata inca una dintre ideile de afaceri care se dovedesc de succes real. Fie ca va promovati serviciile intre rude, prieteni si cunostinte, fie ca apelati la mediul online pentru a va castiga clientii, discutam despre o idee de afaceri care merita valorificata, intrucat nu presupune nevoia de capital de investitii, ci doar de mult talent si indemanare. 
 

- Servicii de grafica publicitara – idei de afaceri de viitor

Realizam carti de vizita, brosuri, flyere, pliante si cataloage, layout-uri de carti si prezentari si chiar retusam si fotografii vechi si de valoare mare.
 
Ce ne trebuie? Specializare, licenta de folosire a soft-ului dorit, website de prezentare si portofoliu. 
 

- Servicii de copywriting

Serviciile de copy reprezinta necesitati reale pentru numeroase firme si companii. Fara promovare, nici cel mai tare produs cu putinta nu se vinde. De la sine, nimic nu merge. Este nevoie de marketing de calitate si, implicit, de copy de calitate.
 
Aveti nevoie de creativitate, studii de marketing, originalitate, un portofoliu de lucrari si sa va promovati prin intermediul unor anunturi de prestare de servicii, in randul companiilor potrivite! 
 
 



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceri de viitorafacerile viitoruluiidei de afaceri de viitorafaceri de viitor in romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.28 din 5 - 482 voturi.

Articole conexe

Afaceri de viitor: Deschide-ti un restaurant vegan!

de Victor Oancea
26 Sep 2012
Vrei un pont care sa te ajute sa pornesti o afacere de viitor sigur si cat mai profitabila? Ai putea sa investesti in energie eoliana, sa incepi sa...

Afaceri de viitor - Servicii de consultanta "verde"

de Adela Simonescu
24 Sep 2012
Din ce in ce mai mult cautam sa ne implicam in activitati care sa protejeze mediul inconjurator, activitati care sa demonstreze faptul ca stim ca...

Afaceri de viitor: Cum iti deschizi un atelier de reparatii de biciclete?

de Matei Antonescu
26 Aug 2012
Daca ar fi sa cautam acele idei de afaceri de viitor sigur, cu siguranta orice implica existenta bicicletelor trebuie sa intre in categorie. Si asta...

Idei de afaceri de viitor: Cum ne deschidem un anticariat!

de Adela Simonescu
19 Aug 2012
Chiar daca viitorul cartilor pare ca va fi digitalul, tot vom avea nevoie de numeroase carti, unele mai vechi si mai rare, mai greu de gasit in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]