Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cele mai grave greseli cand cumparam afaceri!
Afacerile de vanzare reprezinta tinta preferate de multi antreprenori. Se poate sa fie mici firme cu care ne aflam in competitie directa sau indirecta si sa ne dorim sa le asociem afacerilor pe care noi le conducem. Se poate sa fie afaceri care sa apartina unui domeniu total diferit de cel in care ne pozitionam afacerile. Se poate sa fie si afaceri de vanzare prin intermediul carora dorim sa ne afirmam ca antreprenori pentru prima data. Oricare ar fi situatia in care va aflati, greselile pandesc la tot pasul in cazul preluarii de afaceri de vanzare.
Iata cele mai grave greseli cand cumparam afaceri:Propriul meu plan de afaceri
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic Realizarea de sapun natural
1. Cea mai grava greseala este sa cumparam o afacere fara sa ne documentam si sa cercetam toate detaliile legate de afacerile in cauza. Este vital sa cooptati un broker de vanzari care sa va ajute sa stabiliti cat de valoroasa este, de fapt si de drept, afacerea pe care doriti sa o cumparati. Cooptati diversi specialisti si experti care va pot ajuta sa cercetati, in cele mai mici detalii, afacerile pe care intentionati sa le cumparati.
2. O alta greseala grava in cazul preluarii de afaceri de vanzare este sa nu stim de ce sunt puse la vanzare. Multi antreprenori care incearca sa isi ofere afacerile la vanzare vor spune ca doresc sa se reprofileze si multi vor spune ca doresc sa petreaca mai mult timp liber alaturi de familiile lor. Este perfect posibil sa fie asa, dar, pentru orice eventualitate, sapati mai adanc si incercati sa aflati daca nu cumva, la mijloc, se mai afla si alte motive, mai mult sau mai putin intemeiate.
3. O penultima greseala si nu mai putin grava decat primele doua, este cea de a prelua o afacere cu intentia de a restructura in totalitate si in mod drastic. Orice modificari doriti sa aduceti afacerii de vanzare trebuie sa fie facute in mod gradual, in mod treptat, in mod calculat, strategic.
4. Nu il ultimul rand, o greseala majora este sa cumparati o afacere si apoi sa scoateti din cadru fostul proprietar. Succesul in afacerile de vanzare consta in colaborarea, pentru un interval de timp mai lung sau mai scurt, cu fostul proprietar, persoana care stie cum se conduce afacere, care au fost strategiile care au oferit rezultate bune, ce nu functioneaza, cum sunt managerizati angajatii, cum se prezinta dinamica audientei tinta, care sunt cele mai mari riscuri si obstacole, precum si cele mai mari greseli comise de-a lungul timpului si modul in care ele pot fi evitate.
Asigurati-va ca puteti colabora cu fostul proprietar in conditii avantajoase, pentru a va asigura sanse sporite de succes in afacerile de vanzare si pe care doriti sa le achizitionati.
Articole conexe
INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi
de Bianca TilaS-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro
de Bianca TilaINS: Cifra de afaceri din comert a inregistrat scaderi in 2024
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit