Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai importante beneficii ale lemnului de Paulownia

de Zenobia Badescu 02 Aug. 2012 5307
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lemnul arborilor Paulownia atrag din ce in ce mai mult interesul celor cu putere financiara de investitie. Adevarul este ca sunt multi cei tentati sa investeasca in infiintarea unei plantatii care promite profituri extrem de atragatoare, plantatie care se transforma intr-o veritabila sursa de afaceri de viitor.

Iata si cateva beneficii ale lemnului de Paulownia, informatii extrase din ghidul "Cum sa faci bani din propria ta plantatie de Paulownia":

1. Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume: 20 metri in 3 ani, in conditii de ingrijire corecta. In doar 9 ani poate atinge inal timea maxima! Este un fapt cunoscut ca arborele poate ajunge la stadiul de maturit ate pe deplin in doar 8-10 ani si poate produce pana la 1 metru cub de cherestea i n acest timp.

2. Se regenereaza rapid, de aici si supranumele de copac al pasa rii Pheonix. Aceasta inseamna ca se pot recolta minimum 3 si maximum 5 rota tii de crestere a lemnului fara a fi nevoie de replantare.

3. Lemnul sau este de esenta dura, cu aspect frumos, curat, neted, fara noduri. Paulownia este ideal pentru confectionarea de mobila, cherestea si nu numai. Lemn de granulatie foarte fina, Paulownia se dovede ste extrem de potrivit pentru construc tia prefabricatelor, paletelor, panourilor de construc tie, mobilierului casnic pentru placarea unor cladiri sau mijloace de transport si agrement, cum ar fi avioane, barci usoare, rulote etc.

4. Lemnul prezinta un grad ridicat de prelucrabilitate.

5. Paulownia este cu 30% mai uso r decat orice alt lemn de esenta tare, de doua ori mai usor decat stejarul, spre exemplu. Este un tip de lemn asemanator celui de balsa. Cunoscut si sub numele de „aluminiul din lemn” , este valorificat pe piata lemnului de lux, pentru iahturi, avioane usoare, instrumente muzicale si mobila scum pa.

6. Valoarea comerciala a lemnului de Paulownia se apropie de cea a nucului.

7. Lemnul de Paulownia are un grad de umiditate foarte redus, calitate care determina uscarea sa rapida in aer liber i n cca. 30-60 de zile.

8. Este un foarte bun izolant termic si electric.

9. Este de 2 ori mai rezistent la foc decat ..."


<<"Cum sa faci bani din propria ta plantatie de Paulownia".


Tags: paulowniaarbori paulownialemn paulowniaplantatie paulownia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]