Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Certificare europeana: 80 de pescari au obtinut diplome de formare profesionala

de Ilinca Dobrescu 16 Mai. 2014 2825
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In Tulcea, o noua promotie de pescari din Delta a primit certificat european. Cei peste 80 de pescari au absolvit un curs de formare profesionala. Astfel, acestia au obtinut diplome care le permit sa isi practice meseria in orice tara europeana, noteaza AgroRomania.ro.

Cursul de formare profesionala a fost initiat de Federatia Organizatiilor Producatorilor de Peste Delta Dunarii. Examenul de absolvire a fost sustina in cursul acestei saptamani, de peste 80 de pescari din judetul Tulcea.

Primii absolventi ai cursului de formare profesionala si-au primit deja diplomele cu antetul Ministerului Muncii si al Ministerului Educatiei Nationale, documente ce le dau dreptul sa isi practice meseria in orice stat european, noteaza sursa.



„Intentionam sa organizam cursuri si pentru meseria de ghid turistic in Delta Dunarii. Daca pentru munte avem ghizi montani si nu sunt obligatorii studii minime de liceu, in Delta Dunarii nu putem face cursuri decat pentru persoane care au absolvit o unitate liceala. Grav este faptul ca daca persoanele in varsta au studii liceale, cei tineri nu le au, iar acum, daca in toata Delta gasim doua grupe de cate 28 de persoane cu studii liceale, e foarte bine”, a declarat, Dan Verbina, presedintele FOPPDD.

In vederea sustinerii cursurilor de formare de ghizi turistici in Delta Dunarii, FOPPDD va depune cerere de finantare la Grupul Local pentru Pescarie Durabila in Delta Dunarii, urmand sa se efectueze demersurile necesare in vederea modificarii legislatiei in domeniul muncii, cu beneficiu pentru pescarii din Rezervatie.



Tags: formare profesionala pescariexamen pescari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]