Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cinci companii, amendate de Consiliul Concurentei

de Florin Amariei 24 Sep. 2020 2055
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cinci companii au fost amendate de Consiliul Concurentei in legatura cu o licitatie privind reabilitarea mai multor strazi.

”Consiliul Concurentei a sanctionat cu amenzi in valoare totala de 2.237.094 lei (aproximativ 468.000 euro) cinci companii pentru trucarea licitatiei privind reabilitarea strazilor din municipiul Pitesti”, a informat autoritatea de concurenta.
 
Astfel, Construct Steel Market a fost amendata cu 165.485,61 lei, Constructii Drumuri si Lucrari de Arta cu 187.969,87 lei, Comesad Drumuri cu 865.947,83 lei; General Trust Arges cu 649.623,96 lei si Selca cu 368.066,74 lei.
 
”Cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o oferta comuna la procedura de achizitie publica, impartita in cinci loturi, pentru reabilitarea strazilor din Pitesti. Aceasta a fost singura oferta depusa in cadrul licitatiei”, precizeaza Consiliul Concurentei.
 
In cadrul investigatiei, autoritatea de concurenta a constatat faptul ca, sub aparenta de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au inteles sa nu se concureze intre ele si sa imparta contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii.
 
Investigatia a fost declansata in anul 2018, in urma sesizarii Administratiei Domeniului Public Pitesti, in calitate de autoritate contractanta, care a anulat ulterior licitatia.
 
Trei dintre companiile implicate, respectiv Constructii Drumuri si Lucrari de Arta, General Trust Arges si Selca au recunoscut incalcarea Legii concurentei, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acestora.
 
”Consiliul Concurentei incurajeaza companiile implicate in fapte anticoncurentiale sa contacteze autoritatea de concurenta, in felul acesta, putand beneficia de reduceri substantiale ale amenzilor”, spun reprezentantii autoritatii.
 
Pentru a veni in sprijinul companiilor si a evita incalcarea normelor in domeniu, Consiliul Concurentei a elaborat Ghidul privind respectarea regulilor de concurenta in situatia participarii sub forma de asociere la o procedura de achizitie publica, postat pe site-ul institutiei.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: companiiconsiliul concurenteiamendareabilitare strazi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Amendamentul a intrat in vigoare. Barurile sunt obligate sa ofere gratuit apa potabila

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Restaurantele, barurile, cantinele si firmele de catering vor fi obligate, prin lege, sa le ofere apa potabila clientilor care vor cere acest lucru....

Consiliul Concurentei demareaza o noua analiza

de Bianca Tila
05 Mar 2024
Consiliul Concurentei a anuntat ca a demarat o analiza care vizeaza evaluarea conduitei adoptate de detinatorii de licente unice software fata de...

Companiile romanesti se asteapta sa plateasca mai multe taxe in acest an

de Bianca Tila
18 Ian 2024
94% dintre companiile romanesti se asteapta sa plateasca in acest an mai multe taxe si impozite, potrivit liderului departamentului de Asistenta...

Inteligenta artficiala poate face multe, dar nu chiar totul. Cum va ajuta companiile in 2024?

de Bianca Tila
13 Dec 2023
AI poate face multe, dar nu poate indeplini orice task. In 2024, organizatiile o vor integra pentru a completa strategiile AI specifice industriilor,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]