Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana modifica regulile privind concurenta

de Florin Amariei 18 Nov. 2021 1890
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisia Europeana (CE) anunta ca modifica regulile privind concurenta, astfel incat economia din blocul comunitar sa faca fata noilor provocari.

"O punere in aplicare ferma a normelor in materie de concurenta este esentiala pentru ca intreprinderile si consumatorii sa beneficieze pe deplin de avantajele pietei noastre unice. Aceasta le da intreprinderilor de toate dimensiunile o sansa echitabila de a concura. Se asigura astfel faptul ca intreprinderile sunt incitate sa ofere cele mai bune si mai inovatoare solutii pentru consumatori. De asemenea, aceasta le da clientilor posibilitatea de a alege produse si servicii, contribuind la lanturi de aprovizionare fiabile si diverse. Acesta este motivul pentru care o politica eficienta in domeniul concurentei este necesara acum, mai mult ca oricand, pentru a oferi economiei europene supletea si dinamismul necesare pentru a face fata provocarilor cu care se confrunta. In acelasi timp, normele in materie de concurenta au o flexibilitate intrinseca de adaptare.

Am adoptat astazi cea de a sasea modificare a Cadrului temporar privind ajutoarele de stat si suntem in plin proces de revizuire a politicii in domeniul concurentei, cu un domeniu de aplicare si o ambitie fara precedent", a declarat vicepresedintele executiv Margrethe Vestager, responsabil cu politica in domeniul concurentei.
 
Comunicarea subliniaza capacitatea intrinseca a politicii in domeniul concurentei de a se adapta la noile circumstante ale pietei, la prioritatile de politica si la nevoile consumatorilor: de exemplu, joi, Comisia a adoptat cea de a sasea modificare a Cadrului temporar privind ajutoarele de stat pentru a le permite statelor membre sa ofere sprijin specific intreprinderilor in timpul crizei provocate de coronavirus. In plus, Comisia urmareste in prezent o revizuire a instrumentelor politicii in domeniul concurentei pentru a se asigura ca toate instrumentele din domeniul concurentei (controlul concentrarilor economice, controlul antitrust si controlul ajutoarelor de stat) raman adecvate scopului si completeaza setul sau de instrumente existent.
 
De la crearea Uniunii Europene, politica in domeniul concurentei a contribuit la mentinerea si stimularea prosperitatii economice a Uniunii. Punerea in aplicare ferma a normelor in domeniul concurentei a adus beneficii consumatorilor si intreprinderilor europene si a contribuit la dezvoltarea structurii dinamice si energice a economiei europene, formata din intreprinderi de toate dimensiunile.
 
In prezent, Uniunea Europeana se confrunta cu noi provocari: ea trebuie sa parcurga calea abrupta catre redresare in urma crizei provocate de coronavirus, permitand in acelasi timp industriilor europene sa isi consolideze rezilienta si sa conduca dubla tranzitie verde si digitala. O politica in domeniul concurentei eficienta si bine calibrata poate contribui la succesul acestei agende, care va necesita investitii publice si private extraordinare, inovare si o piata unica functionala.
 
Pentru a contribui la raspunsul Europei la criza provocata de coronavirus si pentru a sprijini redresarea europeana, Comisia a adoptat cea de a sasea modificare a Cadrului temporar privind ajutoarele de stat, care prevede o prelungire limitata a masurilor existente pana la sfarsitul lunii iunie 2022. Aceasta deschide calea catre o eliminare treptata a masurilor de criza, evitand in acelasi timp efectele in cascada disproportionate, si insoteste redresarea cu noi instrumente concepute pentru a demara si a atrage investitii private in faza de redresare.
 
Pentru a contribui la tranzitia verde, viitoarele Orientari privind ajutoarele in domeniile climei, protectiei mediului si energiei vizeaza sprijinirea eforturilor industriei in directia decarbonizarii, a circularitatii si a biodiversitatii, precum si a mobilitatii curate sau cu emisii zero si a eficientei energetice a cladirilor.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: comisia europeanaconcurenta

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Consiliul Concurentei suspecteaza Sun Wave Pharma SRL de concurenta neloiala

de Bianca Tila
22 Iul 2024
Consiliul Concurentei a efecuat o inspectie inopinata la sediul Sun Wave Pharma SRL, in cadrul cercetarii aprofundate ce vizeaza posibila incalcare a...

Energie regenerabila: RPIA si RWEA cer conditii de concurenta echitabila

de Bianca Tila
09 Oct 2023
Asociatia "Romanian Photovoltaic Industry Association" si Asociatia Romana pentru Energie Eoliana cer autoritatilor asigurarea unor conditii de...

Concurenta vorbeste. Apple va lansa un dispozitiv pliabil, spune Samsung

de Bianca Tila
08 Nov 2022
Sefii Samsung sunt de parere ca Apple va lansa pe piata primul dispozitiv pliabil in 2024. De asemenea, acestia spun ca nu va fi un iPhone, asa cum...

ArcelorMittal si liberty pot fuziona. Comisia Europeana si-a dat acordul

de Florin Amariei
03 Mai 2019
Comisia Europeana a anuntat ca si-a dat acordul pentru tranzactia dintre ArcelorMittal si Liberty, dar a impus si unele conditii. In octombrie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]