Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile din Romania vor creste investitiile pentru a se proteja de hackeri

de Bianca Tila 08 Aug. 2022 773
Companiile din Romania vor creste investitiile pentru a se proteja de hackeri
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Companiile din Romania urmaresc sa creasca bugetul pentru investitii pentru a se proteja de hackeri. 57% dintre businessuri vor sa-si imbunateasca protectia impotriva atacurilor informatice, potrivit rezultatelor sondajului "Tax & Cyber", derulat recent de EY pe piata locala.

Companiile din Romania doresc o imbunatatire semnificativa a protectiei impotriva atacurilor informatice. 28% dintre afacerile de pe piata locala vor sa imbunateasca masurile existente, potrivit sondajului.
 
De asemenea, peste 90% dintre organizatiile chestionate mentioneaza ca o crestere a incidentei atacurilor informatice le poate afecta major activitatea. 72% dintre acestea au spus ca detin un departament intern specializat sau un partener extern care sa previna exploatarea retelelor lor in urma unui incident cibernetic. In structura aceluiasi sondaj, 46% au afirmat ca detin arii care nu sunt acoperite sau nu sunt suficient protejate de atacurile hackerilor.
 
In ceea ce priveste organizarea functiei fiscale, aceasta este organizata intern ca departament specializat de 67% dintre respondenti. 38% dintre respondenti considera ca toate datele sunt vulnerabile in cazul unui atac informatic, iar restul sunt de parere ca 
datele importante sunt cele financiare, comerciale si intr-o mica masura resursele umane si datele juridice. 
 
Opt din zece afaceri (80%) afirma ca detin toate documentele si informatiile intr-un format lizibil, lucru pozitiv in ceea ce priveste calitatea datelor fiscale.
 
Din totalul celor intervievati, 40% au mentionat ca au fost subiectul unei inspectii fiscale generale, 24% au avut o inspectie partiala sau un control neasteptat, iar 36% nu au fost obiectul unei inspectii fiscale.
 

Ernst & Young Romania

 
Sondajul "Tax & Cyber" a vizat companiile din Romania cu peste 100 de angajati. Cifra de afaceri a 77% dintre acestea este de peste 10 milioane de euro. In ceea ce priveste domeniile de activitate, sondajul a inclus 16 zone: industria producatoare, agricultura, industria petroliera, constructii, bunuri de larg consum, transport, servicii financiare, etc.
 
EY se numara printre firmele de servicii profesionale la nivel global. Compania are 312.250 de angati in peste 700 de birouri in 150 de tari si venituri de aproximativ 40 miliarde de dolari inregistrate in anul fiscal 2021.
 
Compania este prezenta in Romania din anul 1992 si are peste 800 de angajati din Romania si Republica Moldova. De asemenea, furnizeaza serviciii integrate de audit, asistenta fiscala, juridica, strategie si tranzactii, consultanta catre companii multinationale si locale.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: atacuri ciberneticeernst&youngsondaj companii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]