Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Confindustria: Cum repornim corect economia

de Ideideafaceri.ro 14 Iul. 2020 2294
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Forumul Confindustria a furnizat un document final care arata o modalitate prin care putem sa repornim economia.

In cadrul Forumului, Confindustria Romania si-a lansat oficial Proiectul pentru sustinerea tarii, GATE ROMANIA. Doua puncte fundamentale caracterizeaza acest proiect important.
 
Primul, avand in vedere situatia actuala de urgenta in domeniul sanatatii, este reprezentat de crearea unui mediu de lucru stabil, sigur si pasnic, cu initiative comune intre principalele forte productive ale tarii, antreprenori si lucratori, in serviciile de sanatate suplimentare prin intermediul celor mai bune practici italiene non-profit. Actiune necesara pentru cresterea coeziunii sociale si continuarea producerii si distributirii, dar cu respectarea persoanelor din prima linie: antreprenori, manageri si muncitori.
 
Un sprijin concret si imediat pentru populatie si un sprijin indirect pentru sectorul sanatatii publice romanesti, care este astazi deosebit solicitat, cu o caracteristica fundamentala, aceea de a nu solicita investitii de la nimeni.
 
"Pozitia centrala a Romaniei o situeaza drept candidat pentru a deveni un GATE economic, comercial si logistic pentru intreaga Regiune a Europei de Est, dar crearea unei stabilitati economice si sociale pe piata muncii va reprezenta un element fundamental. In calitate de reprezentanti ai investitiilor italiene in Romania, suntem mandri ca am reusit, din punct de vedere al muncii si protectiei sociale, sa contribuim la procesul de realizare a acestui proiect extraordinar si la convergenta operationala intre principalele forte ale tarii, un element cheie pentru o redresare economica durabila ", a declarat presedintele Confindustria Romania, Giulio Bertola.
 
Al doilea punct fundamental al proiectului GATE ROMANIA este reprezentat de cea mai puternica si de incredere structura organizationala si retea relationala la nivel international, in care converg din punct de vedere operational diferitele structuri de maxima importanta.
 
In primul rand, proiectul GATE ROMANIA va pune la dispozitie contacte din cadrul propriului sistem Confindustria din lume, din care Confindustria Romania face parte. Confindustria in Italia numara 217 filiale si asociatii de profil, la care se adauga Confindustria Est Europa, Confederatia care numara 11 patronate Confindustria externe, dintre care Romania este cea mai numeroasa si cu cea mai lunga traditie.
 
In completarea proiectului GATE ROMANIA, exista si o retea relationala de profesionisti internationali, cu organizatii stabile in peste 35 de tari din lume, specializate in investitii Cross Border, la care se adauga toate Protocoalele strategice si inovatoare, semnate de Confindustria Romania cu principalele Forte Asociative, Patronale, Sindicale si Camerele de Comert din Romania.
 
O structura organizationala cu adevarat impresionanta, care poate reprezenta pentru Romania, in aceasta faza de redresare economica, un partener strategic de legatura cu toate pietele internationale pentru orice forma de interactiune economica ce trebuie activata.


Tags: confindustriarepornimeconomia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Investitiile nete in economia romaneasca au crescut

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 189,3 miliarde de lei in 2023, in crestere cu 16,6%, fata de anul anterior, conform...

Economia Romaniei creste. PIB a urcat cu 0,9%

de Bianca Tila
07 Sep 2023
In T2 al acestui an, PIB a crescut cu 0,9%, comparativ cu primele trei luni. In primul trimestru, acesta s-a majorat cu 1,7% pe serie bruta si cu...

Un grup de companii va investi 15 milioane de euro pentru a dezvolta economia circula in Romania

de Bianca Tila
29 Mar 2023
Fepra Waste Division este un grup de companii infiintat cu scopul de a sprijini firmele in procesul de sustenabilitate. In acest sens, grupul va...

Nasui anunta planuri noi pentru firme: Vrem sa deschidem economia

de Florin Amariei
22 Apr 2021
Claudiu Nasui, ministrul Economiei, anunta o serie de planuri pentru firme si ca vrea sa deschida mai repede economia. In plus, dupa succesul Uipath...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]