Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conflicte la locul de munca? Iata 4 solutii pe masura!

de Maria Nicutar 05 Dec. 2011 3878
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conflictele la locul de munca sau acasa sunt unele dintre cele mai importante surse de stres si tensiune. Realizam faptul ca acestea ne distrag de la munca noastra, ne aduc la niveluri mai slabe de productivitate si profesionalism, la niveluri mai slabe de performanta si eficienta. Nu suntem in stare sa mai lucram in echipa, fie aceasta echipa de lucru sau parteneriatul din viata personala.

Iata 4 solutii viabile cand avem de-a face cu un conflict la locul de munca:

1. Prima regula si cea mai importanta este sa nu transformam conflictul in ceva personal. Se poate sa fim criticati de un coleg si critica sa sa fie una cat se poate de obiectiva. Nu incercati sa extindeti conflictul mai mult decat s-a extins deja. Nu mergeti direct la sefi care sa va rezolve problemele. Incercati sa nu transformati locul de munca in gradinita si discutati cu persona in cauza pana ce veti ajunge la o rezolutie optima.

2. Fara orgoliu. Orgoliul nu are ce cauta nici la locul de munca si nici in viata personala. Trebuie sa incercati sa pretuiti relatiile de la locul de munca si sa incercati sa rezolvati conflictele fara sa va implicati cu orgoliu. Ramaneti calm, discutati si, ramaneti la argumente obiective si solide.

3. La nevoie, aduceti un tert care sa va ajute sa mediati conflictul. Nu incercati sa atrageti o a treia persona de partea dvs. Aceasta se va transforma in papusa de care trageti si dvs si colegul implicat in conflict. Totul se va transforma intr-un al doilea conflict, un conflict nascut pe baza primului. Incercati sa ramaneti cat mai obiectiv si ascultati si parerile altcuiva atunci cand simtiti ca nu mai puteti gandi clar si la obiect.

4. Ne luam o pauza. Conflictele incing situatiile foarte mult si acest lucru nu duce nicaieri. Luati-va o pauza de gandire. Mergeti la plimbare, la o cafea scurta pe hol si reveniti cu mintea clara si dupa ce ati gandit in liniste termenii conflictului. Se poate sa descoperiti noi surse ale conflictului, se poate sa va faceti curajul sa admiteti ca ati gresit si celalalt sa fie multumit cu aceasta situatie. De multe ori, cei fata de care am gresit vor doar sa fim destul de demni sa ne asumam greselile, sa le recunoastem.


Tags: conflictconflict locul de muncaconflic viata personalarezolvare conflict

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]