Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consiliul Concurentei a efectuat inspectii la mai multe service-uri auto

de Bianca Tila 05 Aug. 2024 28
Consiliul Concurentei a efectuat inspectii la mai multe service-uri auto
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la opt unitati care executa reparatii auto decontate in baza asigurarii obligatorii de raspundere civila.

In cazul in care se constata incalcarea regulilor de concurenta loiala, companiile implicate risca amenzi de pana la 500.000 lei, potrivit autoritatii de concurenta.
 
Inspectiile au avut loc in cadrul cercetarii aprofundate ce vizeaza o posibila practica de concurenta neloiala privind exploatarea pozitiei superioare de negociere a service-urilor auto in relatia comerciala cu o companie de asigurari, in cazul decontarii reparatiilor realizate pe baza politelor RCA.
 
Aceasta analiza a fost declansata ca urmare a sesizarii transmise de Asigurarea Romaneasca Asirom - Vienna Insurance Group SA.
 
"In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta loiala, companiile implicate risca o amenda de pana la 500.000 lei, iar autoritatea poate dispune masuri pentru interzicerea savarsirii faptei. 
 
In cazul in care persoanele fizice sau juridice recunosc savarsirea practicii de concurenta neloiala, pot obtine reduceri substantiale ale amenzilor", se mentioneaza in comunicatul autoritatii.
 
Asiguratorul RCA are obligatia de a despagubi partea afectata pentru prejudiciile suferite in urma unui accdient prin achitarea reparatiilor efectuate de service-urile auto.
 
Perceperea unor preturi/tarife nejustificat de mari pentru executarea lucrarilor de reparatie a autovehiculelor avariate va influenta prima de asigurare achitata de asigurat.
 
"Vrem sa stabilim daca unele service-uri auto impun tarife nejustificat de mari, pe care companiile de asigurare sunt obligate legal sa le plateasca, tarife care, ulterior, conduc la cresterea pretului politei RCA", a explicat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, citat in comunicat.
 
Consiliul Concurentei a efectuat inspectii la:
 
- Adely Trans Company SRL
- Ali Car Reparatii Auto SRL
- Prof's Solution Service SRL
- Top Lac Service Cotroceni SRL
- Auto Klasen SRL
- Auto Hoff Technology SRL
- Top Lac Auto Service SRL 
- Damar Colision SRL


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: consiliul concurenteiservice autoinspectii inopinate

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Consiliul Concurentei a sanctionat librariile Carturesti

de Bianca Tila
21 Aug 2024
Consiliul Concurentei a sanctionat sase companii active pe piata furnizarii de carte, precum si Asociatia Editorilor din Romania. Amenzile au avut o...

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia de preluare a unor companii de catre OMV Petrom SA si RES Terranet Holding

de Bianca Tila
31 Iul 2024
Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care OMV Petrom SA intentioneaza sa preia, alaturi de RES Terranet Holding SRL, companiile...

Consiliul Concurentei suspecteaza Sun Wave Pharma SRL de concurenta neloiala

de Bianca Tila
22 Iul 2024
Consiliul Concurentei a efecuat o inspectie inopinata la sediul Sun Wave Pharma SRL, in cadrul cercetarii aprofundate ce vizeaza posibila incalcare a...

Consiliul Concurentei vrea sa afle problemele producatorilor din Romania

de Bianca Tila
05 Iun 2024
Consiliul Concurentei va trimite 300 de solicitari de informatii anonimizate producatorilor de bunuri de larg consum din Romania pentru a afla...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]