Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consiliul Concurentei demareaza o noua analiza

de Bianca Tila 05 Mar. 2024 68
Consiliul Concurentei demareaza o noua analiza
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Consiliul Concurentei a anuntat ca a demarat o analiza care vizeaza evaluarea conduitei adoptate de detinatorii de licente unice software fata de distribuitori, in contextul participarii acestora la proceduri de achizitie publica avand ca obiectiv licente software.

"Consiliul Concurentei a demarat o analiza care vizeaza evaluarea conduitei adoptate de detinatorii de licente unice software fata de distribuitori, in contextul participarii acestora la proceduri de achizitie publica avand ca obiect licente software. 
 
Achizitiile publice de echipamente de tehnica de calcul, componente, accesorii, produse si aplicatii software impun, de cele mai multe ori, si achizitia de licente software, situatie in care este posibila o limitare a oportunitatilor de participare la licitatii a companiilor, fie prin imposibilitatea obtinerii licentelor software de la titularul de licenta unica, fie prin obtinerea licentelor software la preturi dezavantajoase, de natura sa reduca sansele de castigare a licitatiei, contribuind, astfel, la luarea deciziei de a nu participa la licitatie", informeaza autoritatea de concurenta.
 
In acest sens, analiza urmareste evaluarea acordurilor de licenta incheiate intre titularii de licenta unica software si distribuitorii acestora, dar si a criteriilor stabilite de autoritatile contractante in documentatiile de atribuire pentru licente software.
 
Exista ipoteze care creeaza premisele denaturarii sau eliminarii concurentei la procedurile de achizitie publica, precum stabilirea unor conditii discriminatorii sau refuzul titularilor de licente unice de a acorda dreptul de comercializare a licentelor software pentru distribuitori si stabilirea de catre autoritatile contractante a unor criterii excesive.
 
"Reamintim ca prioritatea autoritatii de concurenta este reprezentata de identificarea si eliminarea oricaror disfunctionalitati manifestate in cadrul licitatiilor, pentru a asigura achizitii eficiente, in beneficiul consumatorului final", mai arata autoritatea.
 
La finalul analizei, autoritatea de concurenta va emite propuneri referitoare la remedierea eventualelor disfunctionalitati privind accesul pe piata al companiilor ofertante la procedurile de achizitie publica avand ca obiectiv licente software. 
 
In conditiile in care vor fi descoperite incalcari ale legii, vor fi initiate procedurile pentru sanctionarea companiilor in cauza.
 
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: consiliul concurenteilicenta softwaredistribuitorilicenta unica

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Consiliul Concurentei a amendat doua companii pentru trucarea unei licitatii

de Bianca Tila
20 Ian 2025
Consiliul Concurentei a sanctionat Societatea de Constructii Napoca SA si compania Beton Constructorul SRL cu amenda in valoare de 1,4 milioane de...

Consiliul Concurentei a aplicat amenzi de 43,7 milioane euro

de Bianca Tila
09 Ian 2025
Consiliul Concurentei a sanctionat companiile Holcium Romania SA, Romcim SA si Heidelberg Materials Romania SA cu amenzi in valoare totala de 43,7...

Consiliul Concurentei a autorizat conditionat preluarea Profi de catre Mega Image

de Bianca Tila
04 Dec 2024
Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Delhaize "The Lion" Nederland BV (Mega Image) preia Profi Rom Food SRL, conform unui comunicat...

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea a trei companii de catre OMV Petrom

de Bianca Tila
30 Sep 2024
Tranzactia prin care OMV Petrom S.A. a preluat companiile Intertrans Karla SRL, Bridgeconstruct SRL si ATS Energy SA a fost autorizata de Consiliul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]